Mor og stedfar nægter sexmisbrug af niårig datter

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Levede en niårig pige et relativt normalt familieliv med sin mor og stedfar i et roligt villakvarter i Skagen, eller blev hun gang på gang udsat for voldsomme seksuelle krænkelser af sine to nærmeste samt flere uidentificerede mænd igennem det meste af 2014?

Det er spørgsmålet, som rejser sig for dommeren og de to domsmænd, efter første dag i Retten i Hjørring i sexmisbrugssagen fra Skagen. Det skriver BT.

Der er nemlig en verden til forskel på det anklageskrift, som anklager Karina Skou læner sig op ad, og den måde, som de to tiltalte i sagen mener, hverdagen er foregået i den lille nordjyske familie.

Stedfaderen er tiltalt for at have haft samleje med den i dag tiårige pige minimum tre gange i perioden januar til oktober 2014, mens moderen er tiltalt for medvirken, da hun havde kendskab til overgrebene og ikke greb ind. Sammen er parret tiltalt for at have »lånt« pigen ud til andre mænd. De nægter sig begge skyldige i anklagerne.

Den første på anklagebænken mandag formiddag var den 53-årige mor, HBJ. Hun har nægtet at lade sig mentalundersøge forud for retssagen, som anklageren ellers havde ønsket.

Foruden den tiårige datter har HBJ fem andre voksne børn, men dem har hun stort set ikke haft kontakt med de seneste mange år. 53-årige HBJ fastholdt dog, at hun altid har været en god mor for sine børn.

»Min datter har aldrig manglet kærlighed, der var altid mad på bordet,« forklarede moderen i retten.

Den yngste datter blev fjernet fra sin mor og stedfar på grund af underretninger til Frederikshavn Kommune. Hun blev flyttet til en plejefamilie i oktober 2014, og kort tid efter rullede sagen mod moderen og stedfaderen, da pigen fortalte sin plejefamilie om overgrebene.

Kort tid efter blev både den 53-årige mor og den 52-årige stedfar anholdt i deres hjem i Skagen. I april i år fortalte pigen plejeforældrene, hvordan moderen og stedfaderen havde arrangeret besøg af andre mænd, som også voldtog den lille pige i hjemmet. Det kendte hverken moderen eller stedfaderen dog noget til.

»Det er løgn og latin alt sammen,« sagde stedfaderen, da det blev hans tur til at blive afhørt.

Pigens egen forklaring er blevet optaget på video, så hun slipper for at vidne foran sin mor og stedfar. Næste retsmøde 22. maj, og dommen forventes at falde 27. maj.

Powered by Labrador CMS