Morderen bliver prøveløsladt

En af de to mænd dømt for mordet på Michael Jordans far i 1993 har fået en dato for sin prøveløsladelse.

Michael Jordan (tv.) og hans far James (th.) var særdeles tætte. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Hvis du har set dokumentar-serien The Last Dance om Michael Jordans tid som basketball-spiller i NBA-klubben Chicago Bulls, så har du garanteret også en tydelig forståelse for, hvor meget faderens død påvirkede verdensstjernen.

James Jordan blev 23. juli 1993 skudt, mens han sad og sov i sin bil langs en hovedvej i staten North Carolina.  Nu er der planer om at prøveløslade en af de to mænd, der siden 1996 har siddet fængslet for mordet på ham.

Således skriver CBS News, at der er indgået en aftale mellem den dømte – Larry Demery – fængselsvæsenet og et statskontrolleret uddannelsesprogram. Demerys prøveløsladelsesdato er fastsat til 6. august 2023, skriver staten i en pressemeddelelse.

TV-seerne vil huske de kaotiske scener, hvor ingen helt vidste, hvor Michael Jordans far var. James Jordan var en stor støtte for den i hvert fald dengang ubestridt bedste basketballspiller i verden. En talsperson for netop Michael Jordan har dog takket nej til at kommentere på prøveløsladelsen.

Under selve retssagen, der fulgte anholdelsen af to mænd, blev Demery ved med at sige, at det var hans medskyldige Daniel Green, der rent faktisk trykkede på aftrækkeren. Green blev også dømt for sin del i mordet. Han har siden fastholdt sin uskyld – modsat Demery.

Begge var de 18, da de røvede og slog James Jordan ihjel.

Powered by Labrador CMS