Morten Østergaard: Flere skrappe reformer

Leder af Det Radikale Venstre, Morten Østergaard. Foto: Kim Vadskær/Indenrigsministeriet.
Udgivet Opdateret

Står det til de Radikales leder, Morten Østergaard (R), skal der tages et opgør med forsørgerstaten – danskerne skal i arbejde og ikke passivt modtage støttekroner fra det offentlige

Og vejen frem er klar: Flere skrappe reformer.

»Helt grundlæggende har mennesker, der forsørger sig selv, en højere grad af frihed. Derfor bør vi i et og alt efterstræbe, at flest mulige mennesker forsørger sig selv. Det betyder, at vi er nødt til at føre en politik, der sikrer, at der er flere i Danmark, der arbejder, end der er personer, der skal forsørges,« siger Morten Østergaard til Jyllands-Posten.

Den radikale leder har tidligere opstillet et mål om, at tre millioner danskere konstant skal være i arbejde – i dag er det tal knap 2,8 millioner. Og for at det skal lykkes, skal der »endnu flere reformer« til, bebuder Morten Østergaard, som understreger, at sigtet er at få flere danskere ud på arbejdsmarkedet.

Han forudser, at Danmark i de kommende år kommer til at være et sted, hvor der er flere på forsørgelse og færre, der arbejder.

»Så har vi jo ikke et deltagersamfund, men derimod en forsørgerstat,« betoner han.

Morten Østergaard varsler blandt andet reformer på integrationsområdet, hvor han kalder det »en falliterklæring«, at halvdelen af indvandrerne med ikke-vestlig baggrund står uden for arbejdsmarkedet. Og den nye dagpengereform, som regeringen har bebudet efter et valg, skal ifølge den radikale leder have som formål at øge arbejdsudbuddet og flytte endnu flere væk fra passiv forsørgelse.

»Tiden er ikke til at rulle reformer tilbage og trække fra. Snarere skal vi finde veje til, at endnu flere kommer i arbejde. Man kan ikke blæse og have mel i munden. Derfor kan man ikke sige, at man vil have mere velfærd, men så samtidig ikke vil være med til at træffe de svære beslutninger,« siger Morten Østergaard til Jyllands-Posten.

Søndag holder de Radikale partiets traditionsrige nytårsstævne i Nyborg.

Powered by Labrador CMS