Multikunstneren Jacob Haugaard kan snart føje endnu en titel til cv’et

I foråret 2019 forventer Jacob Haugaard at gøre debut som romanforfatter, fortæller han til Kendte.dk

Jacob Haugaard som mange kender ham i dag: Som konferencier på Grøn. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

Du kender ham som lalleglad konferiencer på Grøn og Smukfest, eller måske kender du ham som Squash-glad kioskejer i reklamerne med Finn Nørbygaard? Eller måske husker du, da Jacob Haugaard tog røven på hele det politiske Danmark og kom i Folketinget? Uanset hvad, så har entertaineren fra Aarhus masser af titler.

Og snart kan han tilføje endnu en til sit imponerende cv, for Haugaard er snart ude med sin debutroman, fortæller han til Newsbreak.dk. Hvad den handler om, vil han ikke helt løfte sløret for endnu, men en lille flig giver han dog:

– Den handler om Tim og Tom – og den er pissesjov. Jeg kalder det en løgnehistorie, men dem, der har forstand på det, kalder det fiktion, siger Jacob Haugaard til Newsbreak.dk.

Haugaard har tidligere udgivet bøgerne, “Hvis arbejde er sundt, så giv det til de syge!, ” “Håndbog for førstegangsvælgere” og “Det ærede medlem: Hofnarren!”, der begge handler om hans tid i dansk politik. Den nye roman er derfor første gang, han udkommer med fiktion – selvom yngre læsere måske kunne foranlediges til at tro, at tiden i Folketinget også var det.

At skrive en bog er lige så hårdt som ikke at drikke

Selvom Haugaard er en travl mand, der hele året holder foredrag – og det meste af sommeren er på vejen, så har han fundet tiden til at springe ud som skønlitterær forfatter.

Men det kræver sit at skrive en bog, selvom opskriften er simpel, fortæller han:

– Du skal jo sætte ned og skrive en A4 side om dagen – når du har skrevet en 70-80 af dem, så har du en bog. Det kræver ekstrem disciplin, det er nærmest ligesom at gennemføre en Ironman – eller holde sig ædru, siger Jacob Haugaard.

Blå bog: Gøgleren fra Aarhus

Jacob Haugaard har en lang og varieret karriere bag sig. Hans første to plader udgav han med bandet Sofamania, som han efter eget udsagn også har en tredje plade liggende i skuffen med.

Siden er fulgt et utal af cd’er i eget navn – i alt har han udgivet 15 – inklusiv kæmpehittet “Hammer Hammer Fedt”, der blev en sand landeplage. Af andre store Haugaard-hits kan nævnes sange som “Fikumdik”, “Malling” og duetten med den tidligere faste makker Finn Nørbygaard, “På Vejen Igen”.

Netop samarbejdet med Finn Nørbygaard gjorde, at Haugaard gik fra at være Aarhus-kendt til landskendt. Deres samarbejde startede på Østjyllands Radio, men bredte sig siden til hele landet. De udgav blandt andet to spillefilm om “Jydekompagniet” – og medvirkede fra 1989 til 1999 i de berømte Squash-reklamer.

Kronen på Jacob Haugaard-værket må dog siges at være, da han fra 1994 til 1998 var medlem af Folketinget, valgt ind på sin egen liste SABAE, Sammenslutningen Af Bevidst Arbejdssky Elementer.

Det valgprogram, der førte Haugaard i Folketinget indebar blandt andet medvind på cykelstierne, bedre vejr, flottere julegaver og gratis øl. Det lykkedes ham at få indført i hvert fald et af sine valgløfter – Nutella i feltrationerne hos soldaterne.

Derudover er Jacob Haugaard en ivrig foredragsholder og kunstner, som er blevet udstillet mange steder. Han er mangeårig konferiencer på Smukfest og Grøn. Hans engagement med Muskelsvindsfonden og Grøn har varet siden 1993. Haugaards søn led selv af muskelsvind.

Præcis hvornår, man kan købe entertainerens roman, kan han ikke svare på – men det bliver i løbet af foråret, siger han.

Powered by Labrador CMS