Narko for millioner af kroner fundet på strand

Politiet undersøger sagen

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

Britisk politi (NCA) efterforsker en sag, hvor tilfældigt forbipasserende to gange er faldet over op mod 960 kilo kokain.

NCA skriver i en pressemeddelelse, at de mange kilo narkotika blev fundet i nærheden af henholdsvis Hastings og Newhaven den 24. maj.

I begge tilfælde var det almindelige borgere, der faldt over pakkerne i vandtætte poser spændt på redningsveste, og i begge tilfælde blev politiet i Sussex alarmeret.

Kan stamme fra Sydamerika

NCA oplyser, at prøver fra fundet viser, at der er tale om kokain, men men har endnu ikke overblik over, hvorvidt samtlige 960 kilo er kokain.

960 kilo kokain har, ifølge politiet, en markedsværdi i England på små 690 millioner danske kroner, og Martin Grace, talsperson for NCA, siger i pressemeddelelsen, at man tror, der er tale om narkotika fra Sydamerika.

Sagen undersøges

Politiet prøver nu at finde ud af, hvorfor, og hvordan, kokainen skyllede op på engelsk grund.

I den forbindelse samarbejder politiet i Sussex med landets grænsepoliti om sagen, og det forventes, at man kommer til at tale med kolleger fra andre lande også.

I mellemtiden glæder Martin Grace sig over, at den store mængde narko ikke er havnet hos sin reelle destination.

– Tabet af en forsendelse på denne størrelse vil ramme de kriminelle netværk, der er involveret, siger Martin Grace i pressemeddelelsen.

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

Powered by Labrador CMS