Nationalpartiet: Yahya Hassan har ikke begået hærværk mod plakater

Sådan ser Yahya Hassans valgplakat ud. Foto: Instagram.
Udgivet Opdateret

Nationalpartiet er yderst utilfreds med, at Yahya Hassans ansigt er onsdag dukket op oven på flere andre kandidaters valgplakater i Skanderborg.

Men partiet også utilfreds med, at historien udlægges som om, at det er den unge folketingskandidat selv, der står bag kapringen af de andre partiers valgplakater.

Ifølge Århus Stiftstidende er valgplakaten for Yahya Hassan, der stiller op som løsgænger ved folketingsvalget for Nationalpartiet, blandt andet blev klistret på plakater fra Liberal Alliance, Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti. Avisen skriver onsdag formiddag på stiften.dk blandt andet om Yahya Hassan, at han har »sat sin egen valgplakat med sit portræt« oven på på andres valgplakater.

»Det er faktuelt forkert, da Yahya Hassan har været sammen med mig i København de seneste to dage. Vi har givet mediet en frist til klokken 14.30 til at tilbagetrækning og undskyldning til Yahya Hassan og partiet, ellers lægger vi sag an for falske anklager og injurier,« siger Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad, til Berlingske Nyhedsbureau.

Han bekræfter, at der er sket hærværk mod en række valgplakater i Skanderborg. Men det er hverken Nationalpartiet eller Yahya Hassan, der står bag, forklarer partiformanden.

»Yahya Hassan har fået trykt 200 almindelige valgplakater, som jeg blandt andet har været med til at sætte op i Aarhus for nogle dage siden. Derudover har han fået trykt omkring 8.000 papirplakater, som han har delt ud til folk, som har lyst til at hjælpe med at sætte dem op,« siger Kashif Ahmad.

Han er ærgerlig over, at nogle personer så har valgt at sætte plakaterne op oven på andres.

»At nogle vælger at chikanere ham og Nationalpartiets valgkampagne ved at sætte plakater oven på andres, det er usmageligt,« siger Nationalpartiets formand.

Yahya Hassan afviser også selv, at han har været ude med spand og plakatklister i Skanderborg.

»Det svarer til, hvis du giver én en ostemad, og han så går over og klasker den op på en plakat. Det kan jeg da ikke gøre for,« siger til TV 2.

Powered by Labrador CMS