Nedbrud får e-boks til at finjustere systemet

Foto: Colourbox.dk
Udgivet Opdateret

En voldsom overbelastning betød fredag i forrige uge, at e-boks blev lammet.

Tusindvis af borgere forsøgte i løbet af dagen forgæves at logge ind for at læse deres elektroniske post, og Digitaliseringsstyrelsen oplyser nu til Jyllands-Posten, at nedbruddet ikke vil gentage sig.

E-boks øger nemlig sin kapacitet, så op mod tre gange så mange brugere kan logge på samtidig.

»En fordobling af antallet af brugere, der kan logge sig på, ville formentlig være rigeligt, men nu tager vi livrem og seler på for at være på den sikre side,« siger kontorchef Lone Berglykke fra Digitaliseringsstyrelsen til avisen.

Hidtil har 35.000 personer kunnet logge på e-boks på præcis samme tid.

Nedbruddet skete fredag den 26. september, efter 637.000 borgere havde modtaget en mail med en kryptisk besked fra kommunen.

Mailen var ifølge Jyllands-Posten udformet af Digitaliseringsstyrelsen og indeholdt en påmindelse om, at der lå et brev i borgerens e-boks med navnet »underretningsbrev«.

Det fik tilsyneladende exceptionelt mange borgere til dagen efter at logge på e-boks, og klokken 8.34 gik systemet ned og var først oppe igen om eftermiddagen. Dog var det muligt at komme på e-boks blandt andet gennem borger.dk.

Lone Berglykke oplyser til Jyllands-Posten, at styrelsen fremadrettet vil bruge ordet »orientering« frem for »underretning«.

Powered by Labrador CMS