NemID flytter til Norge

Et datacenter i Norge bliver nyt hjem for NemID, når Nets i 2016 flytter driften til Nets norske datacenter ved Oslo.

Foto: Søren Bidstrup/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Et datacenter i Norge bliver nyt hjem for NemID, når Nets i 2016 flytter driften til Nets norske datacenter ved Oslo.

Selv om NemID er dansk, flytter udvikleren Nets i starten af 2016 tjenesten til sit nye og moderne datacenter ved Oslo i Norge, skriver Nets på sin hjemmeside. Flytningen kan få betydning for virksomheder, der bruger NemID på sin hjemmeside, men borgere vil kunne logge på fuldstændig, som de kan nu.

Flytningen betyder, at Nets kan lægge driften af både danske NemID og den tilsvarende norske løsning, BankID, sammen. Og det er der god ræson i, siger Niels Gotfredsen, senior vice president i Nets, til techmediet Version2.

»Der vil være nogle fordele ved at samle driften på færre datacentre, og det gør os i bedre stand til at levere fremtidens e-ID-løsninger. Lige nu ligger driften af NemID i Aarhus, men det vil give os endnu bedre stabilitet at flytte den sammen med vores andre e-ID-løsninger, som ligger i vores moderne datacenter i Norge,« siger Niels Gotfredsen, der er Nets ansvarlige for NemID.

NemID bruges af borgere og virksomheder som en login-løsning til offentlige it-systemer som Skat og til netbanker, ligesom tjenesten bruges til digitale underskrifter for både virksomheder og private.

Digitaliseringsstyrelsen, som står for kontrakten med Nets, har godkendt flytningen. IBM står for driften af flere af Nets systemer, og de systemer forbliver i Danmark, skriver Version2.

Powered by Labrador CMS