NFL-stjerne deler skræddersyede jakkesæt ud til kriminelle

Han har doneret millioner, blevet hakket på af præsidenten, og alligevel fortsætter han sit godgørende arbejde.

Spilleren er opsat på at gøre en forskel.Foto: STEPHEN LAM / SCANPIX
Foto: STEPHEN LAM / SCANPIX

Udgivet Opdateret

NFL-spilleren Colin Kaepernick har haft travlt med velgørenhed, mens NFL-sæsonen er stoppet. Det skriver SB Nation.

For nylig delte fodboldspilleren nemlig skræddersyede jakkesæt ud foran New Yorks socialkontorer, der hjælper prøveløsladte kriminelle. Tøjet blev givet til folk, der er blevet løsladt fra fængslet og nu leder efter et arbejde.

Samler 13,5 millioner ind til nødhjælp

Colin delte jakkesættene ud sammen med en organisation kaldet 100suits, hvis mål er at få tidligere kriminelle i arbejde, så de ikke falder tilbage til den kriminelle løbebane. Taktikken er ganske simpel: Giv dem noget ordentlig arbejdstøj.

Den kendte spiller har haft travlt her udenfor sæsonen. I marts hjalp han med at få et fly med nødhjælp til Somalia. Der blev startet en online-indsamling for at købe vand, mad og andre nødvendigheder, der skulle med om bord på flyet. På bare fire dage havde spilleren fået samlet mere end 13,5 millioner kroner ind.

På kant med Donald Trump

Kort efter donerede spilleren 340.000 kroner til Meals on Wheels. En organisation, der leverer mad til mennesker, der ikke selv kan klare indkøb eller lave mad. Donationen kom ifølge Time kort efter, at Donald Trump foreslog et budget for 2018, der fjerner offentlig støtte til programmet.

Donald Trump hakkede få dage inden donationen på Kaepernick, ved at sige at, ingen hold vil have ham, fordi de “ikke vil have dårlig omtale på Twitter fra Donald Trump”. Det stoppede dog ikke Kaepernick, der få dage efter donerede til Meals on Wheels alligevel.

Får holdpris for mod

Alle donationerne startede i september, hvor han lovede at donere syv millioner kroner sammen med overskuddet fra sit salg af trøjer i 2016.

Kaepernick har spillet for San Francisco 49’ers indtil den ordinære NFL-sæson sluttede sidst i 2016. I december fik Kaepernick 49’ers’ holdpris for mod og inspiration på grund af hans velgørenhedsarbejde og arbejde på at skabe fokus omkring undertrykkelse af minoriteter i USA. Få måneder senere fravalgte Kaepernick at forlænge sin kontrakt med holdet.

Det er endnu ikke sikkert, om han vil have en kontrakt med et nyt hold, men uanset lader det til, at hans velgørenhedsarbejde er kommet for at blive. Se billedet hvor Kaepernick deler jakkesæt ud lige nedenunder.

Powered by Labrador CMS