Efter et nærmest vanvittigt comeback, kan Norge nu kalde sig verdensmestre.

Vores skandinaviske søstre vandt VM-finalen over Frankrig med  29-22.

Norge var ellers på et tidspunkt bagud med seks mål.

De norske håndboldkvinder kan for fjerde gang kalde sig verdensmestre efter et stort comeback.

I søndagens finale ved slutrunden i Spanien slog Norge modstanderen fra Frankrig med 29-22 til trods for flere franske føringer på seks mål i første halvleg.

VM-triumfen betyder, at Norge sidder på to titler, da landstræner Thorir Hergeirssons spillere også er regerende europamestre.

Frankrig, der på vejen til finalen havde slået Danmark i en semifinale, lagde bedst ud i en ellers tæt indledning med føringer på et til to mål.

Det franske forspring blev udvidet til 10-7, da Estelle Nze Minko efter godt 20 minutter forpurrede et norsk kontraangreb, da hun fangede en norsk aflevering og efterfølgende scorede.

I Frankrigs mål tog Laura Glauser i denne periode stort set alt, der kom imod hende, og da Frankrigs spillere samtidig var effektive i den anden ende, blev føringen udbygget til 14-8.

Flere to-minutters-udvisninger oveni hinanden til begge hold skabte en kaotisk afslutning på første halvleg, og selv dommerbordet havde sit hyr med at udpege de udviste spillere.

Norge klarede sig bedst gennem hektikken og fik reduceret til 12-16 få sekunder før pausen.

Dermed steg håbet før anden halvleg, hvor Norge blot skulle bruge to og et halvt minut på at score fire gange og udligne til 16-16.

Efter seks minutter hamrede Henny Reistad to gange bolden i mål for nordmændene inden for få sekunder og gjorde det til 18-18 og 19-18, hvilket faktisk var Norges første føring i finalen.

Det norske spil var nærmest som forvandlet, og kort efter var stillingen 22-19 til Norge.

Silje Solberg i det norske mål kom nu i vejen for stort set alt, så Norges føring kun voksede og voksede, indtil de sidste 10 minutter, hvor der ikke længere var tvivl om udfaldet.

Anden halvleg endte 17-6 til nordmændene, der senest vandt VM-titlen i 2015.

Tidligere søndag hentede Danmark den første slutrundemedalje i otte år med en sejr i bronzekampen over Spanien. Danskerne vandt opgøret mod de spanske værter med 35-28.

Tidligere søndag løb Danmark med bronzemedaljen efter at have slået Spanien 35-28.