Norsk kongehus besøger Australien

Foto: DAVID GRAY/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Det norske kongehus er på officielt besøg på kronprinsesse Marys gamle hjemmebane, nærmere bestemt Australien.

Den norske konge og dronning er i øjeblikket på parrets første officielle besøg i Australien. Det skriver norske Se og Hør.

Kongeparret startede deres rundtur i Australien med et besøg i Hovedstaden Canberra, hvor de havde middag med den norske ambassadør i Australien.

Derefter gik turen videre til Sydney og det ikoniske operahus, som igennem tiderne har fået drysset kongeligt stjernestøv over sig med adskillige besøg fra både det engelske og danske kongehus.

77-årige dronning Sonja og 78-årige kong Harald er under opholdet i millionstorbyen indlogeret på luksushotellet Shangri-La, hvor de fra deres suite i skyskraberen har udsigt over operahuset og Harbour Bridge.

Operahuset i Sydney er designet af den danske arkitekt Jørn Utzon, men Danmark er ikke de eneste, som kan tage æren for den ikoniske bygning, skriver norske Se og Hør.

Taget på operahuset er nemlig dækket af over en million hvid-glaserede granitfliser, som er importeret fra Sverige.

Australien havde også royalt besøg i 2014. Dengang var det prins William og hertuginde Kate, der aflagde landet “down under” et besøg sammen med deres søn, prins George.

Newspaq

Powered by Labrador CMS