Norsk skistjerne er tiltalt for spritkørsel

Langrendsløberen Petter Northug er tiltalt for spirituskørsel. Foto: Matthias Schrader/AP
Udgivet Opdateret

Den norske langrendsstjerne Petter Northug er tiltalt for en række lovbrud i trafikken.

Den norske langrendsløber Petter Northug, som er et af Norges største sportsnavne, er tiltalt for en række lovbrud i trafikken – blandt andet promillekørsel, hensynsløs kørsel og for at have forladt sin kvæstede kammerat i bilen efter ulykken, der fandt sted i maj.

Det kom frem tirsdag, beretter det norske nyhedsbureau NTB.

Northug havde en promille på 1,65, da han kørte fra sin bolig med en kammerat som medpassager. Turen endte i autoværnet. Northug kørte angiveligt 83 km/t på en vej, hvor der maksimalt må køres 40 km/t.

I tiltalen står der også, at Northug ved tre lejligheder har givet falsk vidneforklaring til politiet, skriver NTB.

Den dobbelte OL-guldvinder fra 2010 indrømmede kort efter episoden, at han sad bag rattet i en bil, der blev smadret i Trondheim. I samme åndedrag sagde Northug, at han var påvirket af alkohol, da ulykken indtraf.

– Jeg vil på det dybeste beklage det, der er sket. Jeg er meget ulykkelig nu og vældig skuffet over det, jeg har gjort, sagde Northug i en pressemeddelelse.

Northug har tidligere udtalt, at han er klar til at tage sin straf. Han har i en årrække været et af Norges største idrætsnavne, og der var store forventninger til ham ved vinter-OL i Sotji i februar. Her skuffede Northug dog, for han fandt aldrig formen og vandt ikke en eneste medalje.

Det forventes, at Northug får en ubetinget dom.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS