NorthSide og halvmaraton falder ikke på samme tid i 2015

Northside og Aarhus City Halvmarathon falder ikke sammen i 2015.
Udgivet Opdateret

Folkene bag Aarhus City Halvmarathon har rykket det populære arrangement, så det ikke ligger samtidig med NorthSide i 2015.

I slutningen af juni måned dukkede der en række henvendelser op på de sociale medier fra aarhusianere, der var ærgerlige over et datosammenfald mellem NorthSide 2015 og næste års udgave af Aarhus City Halvmarathon.

NorthSide trak i år 35.000 gæster, og det populære løb trækker henholdsvis 12.000 løbere plus i nærheden af 50.000 tilskuere, så det er ikke overraskende, at der er et vist overlap i gæsterne til de to arrangementer.

Derfor har der sommeren igennem været en dialog mellem Aarhus Kommune, Aarhus Motion, der står bag løbet, og NorthSide, der har resulteret i, at det er lykkedes at finde en ny dato for løbet. Derfor afvikles Aarhus City Halvmarathon til næste år søndag den 21. juni.

Dermed undgår aarhusianerne og de mange tilrejsende deltagere et uheldigt sammenfald i datoerne for de to arrangementer, hvilket glæder arrangørerne af NorthSide.

– Vi har haft en rigtig god dialog med Aarhus Motion og er særdeles glade for, at de har haft mulighed for at ændre på datoen for deres arrangement. Vi ved, der er et stort sammenfald i gæsterne til de to arrangementer, og det er helt perfekt, at man nu kan deltage i løbet uden at skulle gå glip af en masse koncerter på NorthSide, siger talsmand for NorthSide, John Fogde.

Også hos Aarhus Motion er der glæde over, at den populære løbefest har fået ny dato:

– NorthSide og Aarhus City Halvmarathon er efterhånden blevet to så store events, at de fortjener deres egne datoer. Det er en vigtig beslutning, der er taget for Aarhus som eventby, og vi har igennem hele processen være glade for den positive dialog, vi har haft med både Aarhus Kommune og NorthSide, siger eventchef Thomas Glud, Aarhus Motion.

NorthSide 2015 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 12.-14. juni, og Aarhus City Halvmarathon afvikles 21. juni 2015.

Det forventes, at billetsalget til NorthSide 2015 vil blive sat i gang i løbet af efteråret, og at de første navne til næste års festival vil ligge klar inden jul.

Powered by Labrador CMS