Nu bomber Putin igen i Syrien

En russisk Sukhoi Su-24. Rusland står formodentlig bag et større luftangreb i Syrien. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Et formodet russisk luftangreb mod byen Ariha i den nordvestlige del af Syrien koster mange civile livet.

Mindst 18 mennesker er søndag blevet dræbt og snesevis såret af et formodet russisk luftangreb mod byen Ariha i den nordvestlige del af Syrien, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Rami Abdulrahman, der er direktør for den London-baserede overvågningsgruppe, siger, at mindst 60 personer er blevet dræbt og såret ved angrebet. Den oppositionsvenlige tv-kanal Orient taler om et foreløbigt dødstal på 40. Det er ikke muligt at få bekræftet tallene.

Embedsmænd i det russiske forsvarsministerium var heller ikke umiddelbart tilgængelige for en kommentar. Det russiske luftvåben har gennemført luftangreb til støtte for Syriens præsident, Bashar al-Assad, siden 30. september.

Ariha ligger i Idlib-provinsen, som er kontrolleret af oprørsgrupper, heriblandt Nusra Front, der har tilknytning til al-Qaeda. Provinsen er ikke højborg for jihadistgruppen Islamisk Stat, som kontrollerer store områder i den østlige del af Syrien.

Syrisk militær trak sig tilbage fra Ariha i maj, da en sammenslutning af oprørsgrupper med blandt andre Nusra Front rykkede frem i Idlib under en offensiv, der førte til, at hele provinsen faldt i hænderne på oprørerne.

/ritzau/Reuters

 

Powered by Labrador CMS