Nu har de fået nok

Frie Grønne, der opstod på ruinerne af Alternativet, er opstillingsberettiget ved næste folketingsvalg

Sikandar Siddique med partiet Frie Grønne er nu klar til at kunne stille op til næste folketingsvalg
Sikandar Siddique med partiet Frie Grønne er nu klar til at kunne stille op til næste folketingsvalg
Udgivet Opdateret

Partiet Frie Grønne, der har Sikandar Siddique som politisk leder, har ifølge vælgererklæring.dk fået nok vælgererklæringer til at komme på stemmesedlen til næste folketingsvalg, som senest finder sted i juni 2023.

Det står klart mandag, hvor Frie Grønne på vælgererklæring.dk under Indenrigs- og Boligministeriet har passeret de nødvendige 20.182 vælgerklæringer, der er kravet for at blive opstillingsberettiget.

Frie Grønne så dagens lys i april sidste år og blev stiftet af en række tidligere medlemmer af Alternativet.

Kendte navne

Foruden Sikandar Siddique er Uffe Elbæk og Susanne Zimmer samt Niko Grünfeld velkendte navne fra partiet.

De tre førstnævnte er i dag folketingsmedlemmer, efter at de sidste år forlod Alternativet. Niko Grünfeld er tidligere kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune og sidder fortsat i borgerrepræsentationen.

Formelt skal Frie Grønne godkendes af Indenrigs- og Boligministeriet, inden partiet kommer på stemmesedlen. Det er normalt en formsag.

Fast står det, at der bliver rigeligt med partier at stemme på ved næste folketingsvalg.

To kerneemner

Sidste år kunne både Kristendemokraterne og Veganerpartiet meddele, at de havde indsamlet nok vælgererklæringer, og det samme kunne tidligere Venstre-formand og eksstatsminister Lars Løkke Rasmussen (Moderaterne) i sidste måned.

Frie Grønne har klima og antiracisme som sine mærkesager. Især Siddique gør sit til at gøre opmærksom på de to emner.

Racistisk angreb

I forbindelse med Folketingets åbning tidligere i oktober blev Siddique og hans forældre overfuset af en mand foran Christiansborg.

En række politiske kolleger fra både rød og blå blok, heriblandt statsminister Mette Frederiksen (S), tog efterfølgende afstand fra episoden. 

Statsministeren kaldte episoden for "et helt uhørt racistisk angreb".

Ved episoden antastede en mand iført en t-shirt med teksten "Fuck islam" Siddique, der har pakistanske rødder, mens Siddique kom gående ud fra Christiansborg med sin mor og 82-årige far, som måtte støtte sig til en rollator.

Både Siddique og hans forældre blev overfuset af manden, som blandt andet opfordrede dem til at "rejse hjem". Det kunne B.T. vise i en video.

Frie Grønne

Frie Grønne – Danmarks Nye Venstrefløjsparti blev stiftet den 20. april 2020 på Blågårds Plads, Nørrebro i København. På pladsen var Sikandar Siddique, Uffe Elbæk og Niko Grünfeld og blev – efter måneders tilløb – enige om at skabe et nyt politisk parti med klimaansvarlighed og antiracisme øverst på dagsordenen. De var enige om, at Sikandar Siddique skulle stå i front for det nye parti.

Knap fem måneder senere havde tre Folketingsmedlemmer, Sikandar Siddique, Uffe Elbæk og Susanne Zimmer samt medlem af Borgerrepræsentationen og tidligere kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld sammen med sekretariatet og en gruppe frivillige skrevet et 56 sider langt politisk grundlag for Frie Grønne.

Kilde: Frie Grønne
Powered by Labrador CMS