Nu hjælper Charles de Gaulle i kampen mod Islamisk Stat

Hangarskibet Charles de Gaulle er nu officielt en del af angrebet på Islamisk Stat i Syrien. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Scanpix
Udgivet Opdateret

Rafale-jetfly læsset med bomber lettede mandag morgen fra hangarskibet Charles de Gaulle.

Franske kampfly fra hangarskibet Charles de Gaulle har mandag foretaget de første bombardementer af Islamisk Stat, oplyser det franske forsvar.

Rafale-jetfly læsset med bomber lettede fra hangarskibets dæk mandag morgen, skriver en AFP-reporter om bord på skibet i den østlige del af Middelhavet.

Hangarskibet afsejlede onsdag fra den sydfranske havneby Toulon med kurs mod Syrien for at intensivere angrebene på Islamisk Stat, der stod bag terrorangrebet forrige fredag i Paris med 130 dræbte og mindst 350 sårede.

Det franske luftvåben er i forvejen i aktion mod IS i Syrien og Irak. 18 kampfly opererer fra baser i Jordan og De Forenede Arabiske Emirater, men får nu forstærkninger fra Charles de Gaulle, som har 26 kampfly om bord – 18 Rafale-fly og 8 Super Etendard.

Præsident François Hollande betegner de blodige angreb i den franske hovedstad som en krigshandling.

– Det var en krigshandling, begået af en terrorhær, Islamisk Stat, mod Frankrig, mod hvad vi er, nemlig et frit land, sagde præsidenten efter angrebet i Paris, som ifølge de franske myndigheder var planlagt og organiseret udefra.

/ritzau/AFP

 

Powered by Labrador CMS