Nu kan du få coronapas til rejsen

Det er flere steder i verden nødvendigt at kunne fremvise en negativ coronatest ved indrejse.

Nu kan danskere over 18 år få et coronapas, når de skal rejse til udlandet. Det skal dokumentere, at de ikke har coronavirus. Foto: KAAN SOYTURK/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Flere steder i verden skal der fremvises en negativ coronatest ved indrejse.

Derfor indføres der nu et digitalt coronapas, der skal dokumentere, at man er rask. Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Dokumentere helbred

Det betyder, at danskere, der skal til lande, hvor en negativ coronatest er nødvendig, kan få foretaget en test inden afrejsen.

Er den negativ, kan der downloades eller printes bevis for det, så det kan dokumenteres, når der rejses.

– Danmarks grænser åbner mere og mere op, og i samme takt opdaterer vi løbende rejsevejledningerne for både erhvervsrejsende og danskere, som skal på ferie i udlandet, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i meddelelsen.

Skal du rejse til udlandet kan du blive testet i et af Danmarks testcentre. Er den negativ, kan du få et bevis på det. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix/ Arkiv
Skal du rejse til udlandet kan du blive testet i et af Danmarks testcentre. Er den negativ, kan du få et bevis på det. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix/ Arkiv

– Flere steder vil man kunne møde et krav om at kunne dokumentere en negativ Covid-19-test, og med det nye Covid-19-pas har vi nu et digitalt tilbud til danskere, som har brug for at kunne medbringe en officiel dokumentation for test på deres rejse, lyder det.

Gør rejse nemmere

Hos Dansk Industri glæder branchedirektør Michael Svane sig over passet.

– Det vil helt sikkert hjælpe danskere, som skal rejse med arbejdet eller privat.

– Vi er i en tid, hvor man som rejsende støder på mange forhindringer. Men Covid-19-passet er nemt at få adgang til, og det er meget smidigt at bruge, siger han i en kommentar.

De danske grænser blev lukket ned for turister i midten af marts for at bremse smittespredningen af coronavirus.

Siden er de dog blevet åbnet igen for rejsende fra flere lande, der lever op til flere objektive krav.

Blandt andet skal antallet af coronasmittede være på under 20 per 100.000 indbygger i landet. Udlændinge, der udviser tydelige sygdomstegn, må dog ikke komme ind i Danmark.

Særlige regler

Passet er gratis at hente på sundhed.dk og vil kun være muligt at downloade, hvis prøven ikke er ældre end syv dage gammel.

I første omgang bliver det tilgængeligt for voksne over 18 år. Fra midten af juli bliver det dog også tilgængeligt for børn.

Det er dog ikke alle lande, der godtager passet.

I nogle lande kan der gælde særlige regler om test og testdokumentation, som det nye pas ikke passer ind under.

Der kan dog være lande, hvor der gælder andre regler – og hvor coronapasset ikke er nok. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/ Arkiv
Der kan dog være lande, hvor der gælder andre regler – og hvor coronapasset ikke er nok. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/ Arkiv

Der er lande, der kræver, at man benytter deres nationale formular ved testresultater og får den underskrevet af en læge.

Derfor anbefaler Sundheds- og Ældreministeriet danskere til altid at orientere sig om de gældende regler på den danske ambassades hjemmeside for det land, man skal rejse til.

Powered by Labrador CMS