Nu kan du få din helt egen kæmpe-ambulance

Var det noget med din egen ambulance? Så læs med her.

Det er denne super-ambulance, der nu kan blive din. Foto: Region Nordjylland.
Udgivet Opdateret

Ambulance til salg. Ja, den er god nok – det er ikke hverken en dårlig joke eller en overskrift i Den Blå Avis.

Nu kan du blive den lykkelige ejer af din egen ambulance.

Og ikke engang bare en ambulance, næ, det drejer sig om en såkaldt super-ambulance; en stor, ombygget Mercedes Tourino-bus.

Intensiv-ambulancen, som den også bliver kaldt, blev i 2010 indkøbt for 3,5 millioner kroner i Region Nordjylland for at kunne transportere patienter, mens de stadig lå i deres senge.

– Så den er bygget til formålet med lejer, en rampe i siden, plads til udstyr og personale, siger Peter Larsen, direktør i præhospitalet i Region Nordjylland, Til Newsbreak.dk.

Flere faktorer gjorde, at den på trods af de gode intentioner, ikke var ude at rulle helt så ofte som antaget, den ville komme til.

Nu er den altså til salg.

Lavine af henvendelser

TV2 Nord viste søndag et indslag om salget af ambulancen.

– Det indslag har afstedkommet en sand lavine af henvendelser, siger Peter Larsen.

Og interessen kommer fra alle steder – både privat og andre indenfor samme verden – og fra ind- og udland.

– Der er henvendelser indenfor ‘miljøet’, men også fra private, der vil lave den om til autocamper, siger Peter Larsen.

Ikke første ambulance til salg

Det er ikke ukendt land for regionen at sælge udtjente biler. Men første gang, interessen har været så stor for en ambulance til salg.

Når der for eksempel skal sælges ud af de store lægebiler, der bliver kørt hårdt og hurtigt, er der ingen købere – så de bliver skrottet i Esbjerg.

– Der er jo også et enormt slid på dem, som direktøren udtrykker det.

Glædelig interesse

Den store interesse for superambulancen kommer bag på Peter Larsen, om end det glæder ham.

– Måske bliver den solgt i løbet af et par uger, og det vil være dejligt, den kommer ud til nogle, der kan bruge den. Det er bedre, end den står i en garage i Aalborg, siger han.

Region Nordjylland har tidligere doneret de aflagte ambulancer til trængende, for eksempel Balkan.

– Men det bliver den her dog ikke, siger Peter Larsen, der lover, at andre og nyere ambulancer på betryggende vis kan dække ind for den ambulance, der nu er sat på markedet.

Der er lige et aber dabei

Hvad prisen er, er dog ikke helt til at få ud af direktøren. Og her kan man ikke bare gå ud fra, at den er indkøbt for 3,3 millioner kroner – og at den i så fald sælges meget billigere.

– De (ambulancer. red.) bliver jo indkøbt uden afgift. Hvad prisen nøjagtigt bliver, er en forhandling, siger Peter Larsen, der dog godt vil indrømme, at nogle interesserede er sprunget fra, når de har hørt prislejet.

Hvor den så kommer til at køre henne, om det bliver som camper eller ambulance et andet sted i Danmark eller Europa, vides altså ikke på nuværende tidspunkt.

– Vi vil gerne sælge den, men vi er også nysgerrige med hensyn til hvem, vi handler med, siger Peter Larsen.

Behold bare farven

Hvis den nye køber er dig, kan du tjekke med Skat, hvad det koster at få omregistreret sådan en fætter – helt billigt er det nok ikke.

Peter Larsen vil dog også godt indrømme, at nogle interesserede er sprunget fra, når de har hørt prislejet for bussen – og dermed den efterfølgende omregistrering.

Klar fordel

Kan du så bare, når der er betalt ved kasse 1, sætte dig ud og køre i den? Nok ikke, der står stadig ‘ambulance’ langs siden, ligesom der er monteret et par blå blink.

– Men farven må du gerne beholde, siger Peter Larsen.

I og med, at den ikke har været meget på landevejene – ifølge TV2 Nord blot tre gang månedligt siden 2014 – har den dog én klar fordel som syv år gammel ‘brugt bil’:

Den har kun kørt 20.000 kilometer.

Powered by Labrador CMS