Nu kan du gå på dansk kattecafé

Den danske Café Miao er langt fra den eneste kattecafé iverden. Tilbage i 1998 åbnede en kattecafé i Taiwan, og der er lignende koncepter i blandt andet London, Tokyo og Paris. Her er det et billede fra en nyåbnet kattecafé i Melbourne i Australien. Foto: Getty Images
Udgivet Opdateret

Kælehungrende københavnere kan nu søge katteselskab på Café Miao

Danmarks første kattecafé er åbnet på H.C. Andersens Boulevard i det centrale København. Café Miao hedder caféen og konceptet går i sin enkelhed ud på, at man kan gå på normal café og nyde mad og drikke – og så er der tilsat katte, man kan kæle med. Tre af slagsen har caféen ind til videre, men der er to mere på vej, skriver aok.dk.

Indehaveren af caféen hedder meget passende Miao Hansen, og hun hed også Miao før hun fik idéen om at åbne en kattecafé. Hun havde blandt andet læst om flere kattecaféer i udlandet før hun den 30. juli slog dørene op til Café Miao

– Jeg havde også selv besøgt en kattecafé i Italien, og jeg synes, at det er et meget spændende koncept, derfor ville jeg også gerne starte en i Danmark, siger hun til Politiken.

Hun fortæller, at de tre katte i caféen er Miaos egne katte, som hun ind til videre har haft som sine private kæledyr, og de er alle sammen meget sociale, pointerer hun. Hun mener, at det kan være sundt for folk at komme ind og snakke med kattene.

– Det er videnskabeligt bevist, at en 15 minutters kæle session med et af ​​de søde dyr kan bidrage til at reducere stressniveauet, skriver caféen på sin hjemmeside.

På hjemmesiden understreger caféen også, at kattene ikke kan komme ud i køkkenet.

 

Powered by Labrador CMS