Nu kan tusindvis af familier miste børnechecken

Er eleverne for meget væk fra skole, skal det straffes med økonomiske sanktioner.

De nye regler er efter planen trådt i kraft ved starten af næste skoleår. Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Når landets folkeskoler slår dørene op efter sommerferien, kommer potentielt set tusindvis af børn til at gå i skole med en økonomisk trussel hængende over hovedet. Til den tid vil en ny lov formentlig være trådt i kraft, og den lov siger, at familier, med elever med for højt fravær, skal straffes .

DR Nyheder skriver, at har en elev et ulovligt fravær over 15%, skal kommunen automatisk droppe børneydelse til familien for det næste kvartal. Ulovligt fravær regnes som, at eleven er væk fra skolen uden gyldig grund, eller at eleven er væk fra skolen i længere tid, uden at der er givet tilladelse til det, på eksempelvis ferie.

Du kan læse mere om børneydelsen 2019 i Newsbreak.dks artikel om børnepenge: Børneydelsen 2019.

Ifølge DR Nyheder havde 5166 elever i skoleåret 2017 til 2018 mere end 15% ulovligt fravær. Det betyder, at de 5166 elevers forældre stod til at miste børnechecken, hvis ellers reglen havde været aktiv i det skoleår.

Hvad mener skolerne?

DR Nyheder har i deres dækning af de nye regler talt med 19 folkeskoler om deres holdning til de nye regler. Seks af skolerne er for de nye regler. To skoler ønskede ikke at svare på DR Nyheders spørgsmål, mens 11 skoler var imod de nye regler.

Planen er, at den nye regel træder i kraft 1. juli. Der mangler dog en underskrift fra den kommende undervisningsminister, og det er derfor uvist, om tidsplanen holder helt.

Hvis du vil læse mere om, hvad skolelederne mener om de nye regler, kan du læse mere hos DR Nyheder: Tusindvis kan miste børnechecken ved lange rejser og pjæk.

Powered by Labrador CMS