Nu kommer de historisk billige realkreditlån

Foto: Torben Christensen/Scanpix
Udgivet Opdateret

Renten er presset helt i bund, og nu udmønter det sig i 30-årige realkredtilån med en fast rente på kun 2 procent. Dermed er der lagt en ny bundrekord for den rente, som danskerne kan låne til.

Det er Nykredit/Totalkredit, som netop har åbnet obligationsserien bag de nye lån med pålydende rente på 2 procent og udløb i 2047. Vicedirektør Henrik Hjortshøj-Nielsen fra Nykredit oplyser, at kursen på de hidtil lavest forrentede lån med fast rente på 2,5 procent er ved at lukke.

»Vores 2,5 procent obligation med afdrag over 30 år handler lige nu til omkring kurs 100. Den lukkede mandag i kurs 99,725 og den ligger lidt højere i dag. Så den kan lukke, hvad øjeblik det skal være,« siger han med henvisning til, at realkreditselskaber kun må udstede lån til en kurs på under 100.

Henrik Hjortshøj-Nielsen har arbejdet i Nykredit siden 1993 og med forbehold for, at han ikke har gennemtrevlet koncernens 150-årige historie mener han ikke, at der tidligere har været fastforrentede lån til 2 procent.

Bekymringen når der så ofte kommer nye lån og dermed nye obligationsserier er, at den såkaldte indlåsningseffekt rammer dem. Det vil sige, at serierne bliver så små, at relativt få investorer kan sidde på så store store andele af serierne, at de kan bestemme kursen.

»Men hvis renterne falder eller bliver på dette niveau, så kan det blive store serier. Mange er ved at lægge F1-lån om, og dette kan blive et nyt alternativ. Det kan også være relevant for lånere med 3- og 4-procents obligationer, så jeg tror ikke, man skal være så bekymret for en indlåsningseffekt,« siger vicedirektøren.

 

Powered by Labrador CMS