Nu kommer der B&O-lyd i HP-computere

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Endnu en af verdens store PC-producenter, amerikanske Hewlett-Packard (HP), lægger nu dansk B&O-lyd ind i sine dyrere computere.

HP har tidligere brugt Beats’ lydteknologi i sine PCer og tavle-PCer, men efter at iPhone- og iPad-producenten Apple i maj 2014 købte Beats for tre milliarder dollars, vil HP ikke lege med dér længere. I stedet skal Bang & Olufsens lydsystem, B&O Play, rykke ind på HPs dyrere både stationære og bærbare PCer, nemlig mærkerne Spectre, Omen og Envy, samt – i den lavere ende – Pavilion og tavle-PCer.

HP vil også sælge B&O-tilbehør til sit udstyr.

Første computer klar i foråret

Ifølge HP kommer den første PC med B&O-lyd i løbet af foråret, og der vil enten sidde et klistermærke på, eller også vil logoet blive indgraveret for at understrege den bedre lyd.

Vægt på bedre lyd

I forvejen har taiwanske Asus gennem nogle år brugt B&Os Icepower-lydteknologi i sine bærbare PCer i den dyrere ende.

Lyd i ordentlig kvalitet bliver stadig vigtigere i al forbrugerelektronik i takt med, at stadig flere hører musik og ser film på denne måde. Udfordringen er at få ordentlig lyd ud af det stadig tyndere udstyr, hvor der ikke er plads til solide højttalere.

HP er verdens næststørste PC-producent efter kinesiske Lenovo og foran amerikanske Dell.

Bang & Olufsen, som har hjemsted i Struer og er stiftet i 1925, kæmper med at gøre sig gældende. Selskabets lyd- og billedprodukter ligger i den dyre ende og er udfordret af en række internationale og langt hurtigere udviklere.

Powered by Labrador CMS