Nu lukker Ryanair Billund-basen

Ryanair er klar til at lukke basen i Billund Lufthavn. Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Ryanairs direktør lukker basen i Billund

Med mindre fagbeværelsen dropper sin annoncerede blokade mod Ryanair, lukker det irske discountselskab sin base i Billund Lufthavn fredag den 17. juli. Det oplyser selskabet på et pressemøde tirsdag.

»Jeg har 100 kabineansatte her, som nu skal flytte efter andre baser. Vi er kede af det, for vi har haft en succesfuld base i tre år i Billund uden problemer, men vi bliver afpresset af en gruppe folk fra København uden forbindelse til Billund,« siger Eddie Wilson, personaledirektør i Ryanair.

Ryanair gentager truslen om at føre afgørelsen fra arbejdsretten videre til EU-domstolen, da man mener, at den danske arbejdsmarkedsmodel er imod EUs regler om arbejdskraftens frie bevægelse.

»Man har nogle regler i Danmark, som man fjernede i resten af Europa for 100 år siden. Og det lader til, at man bruger dem subjektivt, for Google og British Airways skal ikke følge dem, men vi skal,« lyder det fra den irske personaledirektør.

Lukningen af basen er et stort slag for Billund Lufthavn, hvor det irske flyselskab står for mellem 20-22 procent af alle passagerer. Ryanair oplyser, at lukningen vil koste omkring halvdelen af Ryanair-trafikken fremover.

Ryanairs tre fly i Billund skal fremover flyve fra Dublin og Stansted. Lukningen af basen betyder samtidig, at Ryanairs ruter til Kreta og Korfu lukker ved udgangen af måneden, mens de øvrige 12 destinationer bliver betjent fra den anden ende. I vinterprogrammet betyder det, at ruterne til Tenerife, Malaga og Budapest bliver lukket, mens ruten til London fortsat vil være i drift.

»Det her ændrer forudsætningen for den økonomiske drift i Billund ganske meget. Det koster omkring 10 procent af passagererne i Billund, og det vil kunne mærkes på antallet af ansatte og aktiviteterne i lufthavnen. Lukningen af basen betyder, også at Ryanair næppe vil satse på Billund i fremtiden, når der skal laves nye ruter,« siger senioranalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen, til TV 2 News.

Powered by Labrador CMS