Nu sættes der en stopper for dødirriterende ulovlige reklameskærme

Politikerne i Randers Kommune er godt og grundigt trætte af de store reklameskærme, der lyser op i byen. De indfører nu nye retningslinjer

Komikeren Amin Jensen havde tidligere et ulovligt reklameskilt sat op uden for sit hus. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

Kæmpestore blinkende reklamer, der forstyrrer udsyn og kan mistænkes for politisirener? De kan være dødirriterende, og mange af dem viser sig, at være sat op uden tilladelse.

Christian Sørensen ejer Frederiksberg Kødforsyning. Uden for butikken hænger en stor LED-skærm med reklamer – som han havde sat op, uden at søge tilladelse inden.

-Det var jeg ikke klar over, jeg skulle. Jeg havde ikke søgt, men det har jeg gjort nu. Det hele skulle gerne være efter bogen, siger Christian Sørensen til TV2 Østjylland.

Flere steder i byen hænger de store skærme og blinker imellem den ene reklame efter den anden.

– Nogle af dem er da irriterende at se på, når man kommer kørende. De blinker og det der store lys, siger Jens Kjær, som er buschauffør i Randers.

Randers Kommune har fundet 13 LED-skærme, som er sat op uden tilladelse. Det mener politikerne, at der skal der gøres noget ved.

– Som udgangspunkt vil vi have 50 meter til et trafikeret kryds, siger Frank Nørgaard (DF), formand, Miljø- og Teknikudvalget, Randers Kommune til TV2 Østjylland.

Butiksejer: Kommunen skal kigge indad

De nye retningslinjer skal også sørge for, at man kun må reklamere for det, der er i den tilhørende bygning, hvor skærmen hænger.

– Det giver god mening, for vi kunne se en tendens til, at LED-skærme kom op mange steder. På standere og på private ejendomme, hvor man reklamerede for alt mellem himmel og jord, siger Frank Nørgaard (DF) og fortsætter.

– Hvis man vil have den type reklame, så skal man reklamere for det, der er i huset.

Christian Sørensens skilt skulle i dag være lovligt. Han forstår ikke problemet, når kommunen selv har skilte rundt omkring ved de større veje.

– Så bliver vi nødt til at kigge på kommunens egne – hvad der sidder på Værket, og rundt omkring i byen, siger han til TV2 Østjylland.

Den kendte komiker Amin Jensen har været ude i en lignende sag. Og for komikeren gik det skidt i sagen om det lysende reklameskilt, han havde sat uden for sit hus i Rødovre.

Powered by Labrador CMS