Nu starter udsalget – også hos DSB

Arkivfoto: René Stranbygaard
Udgivet Opdateret

DSB sætter fredag 300.000 Orange-billetter billigt til salg for at lokke flere over i togene.

DSB går det nye år i møde med en charmeoffensiv, hvor de har sat 300.000 Orange-billetter billigt til salg. Det gode tilbud gælder januar måned ud.

Det er første gang i mange år, at DSB forsøger sig med så stor en kampagne, og målet er ganske enkelt at få flere pendlere ind i togene. Det fortæller DSB’s chef for salg og produktmarketing, Christian Linnelyst, til Newspaq.

– Vi kan se på vores undersøgelser, at kunderne tror, at Orange-billetter er dyrere, end de egentlig er. Nu vil vi gerne lave en kampagne om det, så dem, der normalt ikke tager toget, kan prøve at tage en rejse og se, hvordan det er, siger han.

De 300.000 billetter er sat til salg for 99 kroner stykket. Det er i gennemsnit et prisfald på 33 procent. Til sammenligning koster en normal-billet på tværs af landet sædvanligvis over 300 kroner.

Orange-billetter gælder for rejser over Storebælt og enkelte rejser vest for Storebælt. Og det gælder om at være hurtig, hvis man vil være sikker på en billig rejse.

– Jeg kan kun råde kunder til at være ude i så god tid som overhovedet muligt, så øger de deres chancer, siger Christian Linnelyst.

Hos Holbæk Pendlerforening glæder formanden, Elsa Munk Rasmussen, sig over, at de mange billige Orange-billetter nu betyder, at “familien kan rejse billigt efter en hård jul”.

I januar 2014 var der 138.000 Orange-billetter til salg, der blev cirka 30.000 af dem solgt. Men alligevel er DSB forhåbningsfulde.

– Vi har gjort det ekstra tilgængeligt i år ved at skrue op for antallet, og så holder vi prisen på de 99 kroner måneden ud. Normalt stiger den hen mod afgangstidspunktet, siger Christian Linnelyst.

Hvis kampagnen med de billige billetter bliver en succes, er man hos DSB klar til at gentage den, forsikrer chefen for salg og produktmarketing.

Med de billige billetter følger også enkelte begrænsninger. Det er nemlig ikke muligt at ændre billetten eller få den refunderet. Ligeledes skal man selv printe billetten hjemmefra, og den er begrænset til kun at gælde DSB og Arriva-stationer. Den kan derfor ikke bruges til busser, metro eller lokalbaner.

Newspaq

Powered by Labrador CMS