Ny corona-udvikling: Sådan reagerer DSB

DSB er nu klar med flere foranstaltninger.

Udgivet Opdateret

På et pressemøde tirsdag formiddag fortalte statsminister Mette Frederiksen, at situationen omkring coronavirus i Danmark nu ville påvirke den kollektive trafik.

Således er rejsende blevet bedt om så vidt muligt at undgå kollektiv trafik i myldretiden for at inddæmme smitten.

Artiklen fortsætter under videoen

Derudover fortalte statsministeren også, at udbyderne af transport blev bedt om at tage initaitiver, der skal sikre, at man ikke står for tæt i den kollektive trafik.

Flere ændringer

De initaitiver er DSB nu klar med, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Administrerende direktør Flemming Jensen fortæller, at det medfører en række ændringer i den daglige drift:

– Regeringen har konkret opfordret rejsende i den kollektive trafik til, så vidt det er muligt, ikke at rejse i myldretiden. Den opfordring vil jeg give videre til vores passagerer. Samtidig er det også nødvendigt at gennemføre en række ændringer i den daglige drift, der understøtter myndighedernes arbejde med at bremse smittespredningen, udtaler Flemming Jensen, administrerende direktør i DSB.

I galleriet over artiklen kan du se, hvilke initaitiver, DSB har bragt i spil.

Om situationen siger Flemming Jensen desuden, at den uundgåeligt vil få konsekvenser for de rejsende med DSBs toge:

– Jeg er klar over, at det for mange kunder medfører væsentlige gener i dagligdagen. Men jeg håber, at vores kunder vil udvise forståelse og samfundssind i den alvorlige situation, vi er i, så den kollektive trafik ikke udgør en større smittefare end strengt nødvendigt, slutter Flemming Jensen, administrerende direktør i DSB.

Powered by Labrador CMS