Ny fødevarebank vil indsamle 150 tons overskudsmad i Jylland

Foto: Colourbox/COLOURBOX.COM
Udgivet Opdateret

150 ton overskudsmad. Det er hvad Danmarks største madspildsorganisation, fødevareBanken, forventer at indsamle alene det første år i den nye afdeling i Aarhus.

Den indsamlede mad vil derefter blive uddelt til herberger, krisecentre, væresteder og andre sociale tilbud for udsatte borgere.

Organisationen indsamler på årsplan allerede mere end 400 tons overskudsmad fra fødevareindustrien svarende til mere end en million måltider til socialt udsatte.

Fra begyndelsen af december vil organisationen indsamle overskudsmad fra fødevarebranchen i det jyske.

For fødevareBankens direktør, Karen-Inger Thorsen er der tale om en stor milepæl for fødevareBanken og for den grønne og sociale indsats i Aarhus og den østjyske region:

»Det er potentielt flere hundrede tons overskudsmad, som kan komme utroligt mange mennesker i en svær situation til gode. Det er godt for miljøet, det er godt for maven, og en win-win situation for alle parter. Både mange frivillige kræfter, erhvervsliv og kommune har lagt stor energi i, at fødevareBanken er nået hertil i dag. Det er en stor milepæl, alle kan være virkelig stolte af.«

fødevareBanken samarbejder med en række fødevarevirksomheder som eksempelvis Dansk Supermarked, Coop, Arla og Aarstiderne om at mindske madspild ved, at indsamle de overskudsvarer, som ellers ville ende i containeren. Der er tale om friske varer af samme kvalitet, som man kan finde på hylden i supermarkedet, men som af en eller anden grund ikke kan sælges og derfor er i overskud.

Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard roser initiativet.

»Jeg vil ønske FødevareBanken hjerteligt velkommen til Aarhus og Østjylland. Det er en organisation, der har vist, hvordan man med omtanke og hjertet det rette sted kan adressere to vigtige samfundsmæssige udfordringer, madspild og fødevare-fattigdom hos socialt udsatte. Et flot eksempel på en lokal løsning på et globalt problem,« siger Jacob Bundsgaard.

Powered by Labrador CMS