Ny indsats: Nu skal disse kriminelle jages

Der er blevet indgået et nyt, politisk forlig om dansk film - og det betyder blandt andet, at der sættes hårdere ind mod ulovlig download og streaming af film.

Man har hørt det før – men nok engang skal der sættes ind mod ulovlig streaming og downloading.
Udgivet Opdateret

Nu skal det en gang for alle være slut med ulovlige downloads og streaminger af film, tv og musik på nettet.

Det lægger et samlet Folketing vægt på, i den nye filmaftale, partierne har indgået. Blandt andet skal projektet Share With Care, der gør det lettere at finde lovlige alternativer til underholdning på nettet tilføres tre millioner kroner mere til at videreføre deres arbejde.

Derudover skal der også en større politiindsats til.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) – bagmandspolitiet – har nedsat en specialiseret enhed for Intellectual Property Rights (IPR).

Justitsministeren og kulturministeren vil i aftaleperioden afholde et årligt møde med aftalekredsen og orientere om resultaterne af politiets og anklagemyndighedens indsats mod krænkelser af immaterielle rettigheder, som det hedder når ophavsrettigheder krænkes.

Nok at tage fat på

Ifølge tal fra RettighedsAlliancens kommer det nye initaitiv ikke en dag for tidligt. For sidste år fik de ulovlige sider ikke færre end 596 millioner(!) klik fra danske mus og touchpads.

Derudover blev 500 af de mest populære film og tv-serier downloadet mere end 15 millioner gange fra danske IP-adresser, viser tallene.

De pointerer også, at danskerne i stigende grad bliver udsat for kriminelle, der udnytter trafikken på de ulovlige tjenester til at lave kriminalitet.

Og så kan ulovlig streaming faktisk også føre til fængsel; en dansk mand blev tidligere på året den første i Europa til at modtage en fængselsdom for at have streamet ulovlige film.

Den sag kan du læse meget mere om HER.

Powered by Labrador CMS