Ny letbane-etape kan give bilister grå hår

Anlægningen af Aarhus Letbane er nu nået til et nyt punkt, hvor trafikken i Aarhus kan komme under ekstra pres.

Udgivet Opdateret

Efter lang tids forberedende vejarbejde, skal Aarhus Letbane nu til at lægge de første spor på strækningen op ad Nørreport, Nørrebrogade og Randersvej i det centrale Aarhus. Fra næste uge og frem til slutningen af sommeren kan der derfor komme ekstra pres på trafikken.

Anlægschef Jørgen Hansen fortæller, at arbejdet vil begynde med strækningen af Nørreport fra Kystvejen til Mejlgade, og derfra vil arbejdet fortsætte videre ud ad Nørreport og forlængelserne Nørrebrogade og Randersvej.

Da netop Nørreport og krydset med Kystvejen er et centralt trafikknudepunkt i byen, vil arbejdet muligvis kunne give problemer for nogle bilister, oplyser Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.

– Vores beregninger og målinger viser, at der formentlig ikke bliver mere end omkring fem minutters ekstra ventetid for bilister, siger anlægschef Jørgen Hansen til Newsbreak.dk.

– Vi forsøger at lave nogle af de ting, som ikke larmer for meget, om natten, for at give så lidt besvær som muligt, fortæller han videre.

Skåner hverdagstrafik

Derudover vil man også forsøge at lave det mest trafikforstyrrende arbejde i weekender og ferier, så hverdagstrafikken bliver generet så lidt som muligt.

Alligevel opfordrer Aarhus Letbane bilister til at køre alternative ruter, hvis det er muligt.

– Men der ikke så mange andre store veje i nærheden, man kan bruge til at komme ud af byen, konstaterer Jørgen Hansen.

Bliver måske udskudt

Anlægschef Jørgen Hansen oplyser, at arbejdet på Nørreport efter planen skulle begynde mandag den 21. marts, men det bliver måske udskudt en uge, fordi der skal være helt styr på afspærringerne og aftalerne med kommunen og politiet.

Anlægschefen håber, at bilister vil have tålmodighed og bære over med besværet.

– Man laver aldrig et stort anlægsarbejde, uden at der er nogle gener, siger Jørgen Hansen.

Der skal efter planen begynde at køre tog på letbanens første etape fra Aarhus H til Skejby i maj 2017.

Powered by Labrador CMS