Ny måling: S har vundet det tabte tilbage

Statsminister Helle Thorning-Schmidt taler med journalister under socialdemokraternes valgfest i Vega tirsdag den 19 november 2013. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix.
Udgivet Opdateret

For første gang siden valget i 2011 får Socialdemokraterne igen 24,8 procent af stemmerne i en Voxmeter-måling

Man siger, at det slider på et partis vælgertilslutning at sidde i regering.

Og i Socialdemokraternes tilfælde har det også vist sig at stemme, siden man sammen med de øvrige partier i rød blok vandt regeringsmagten i september 2011.

Men nu viser den seneste meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, at Socialdemokraterne har vundet det tabte tilbage. Partiet nu igen oppe på de 24,8 procent af stemmerne, som det fik ved det seneste valg.

Målingen understreger dermed den opadgående formkurve, som Socialdemokraterne har vist siden november. Den aktuelle måling er dog første gang siden valget, at Voxmeter ikke har målt tilbagegang i forhold til valgresultatet.

Umiddelbart kan partiformand Helle Thorning-Schmidt dog ikke bruge de gode nyheder til ret meget, for der er stadig mange vælgere, der skal omvendes, hvis hun skal have en ny periode som statsminister.

Radikale står til en tilbagegang på 2,9 procentpoint, og SF står til at miste 2,2 procentpoint.

Sammenholdt med Enhedslistens 7,5 procent sidder de fire partier, der bakker op om Helle Thorning-Schmidt, kun på 45,9 procent af stemmerne.

Dertil skal dog lægges Alternativets 1,5 procent, men Uffe Elbæks parti står ikke til at komme ind og kan dermed ikke bidrage til et rødt flertal.

Blå blok står til at få 52,2 procent, inklusiv de 0,3 procent til Kristendemokraterne. Blokkens fremgang i forhold til valget kan i høj grad tilskrives Dansk Folkeparti, der står til en fremgang på 5,4 procentpoint.

Målingen, der er baseret på 1022 repræsentativt udvalgte danskere, er foretaget i uge 15. Den er behæftet med en statistisk usikkerhed på maksimalt 2,7 procentpoint.

22 procent af de adspurgte var i tvivl om, hvad de ville stemme. De er derfor ikke talt med i resultatet.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS