Ny mistænkt i drabet på sort løber

25-årige Ahmaud Arbery blev i februar dræbt i Georgia under en løbetur. I alt tre mænd er nu anholdt i sagen.

Endnu en mand er blevet anholdt i sagen om drabet på Ahmaud Arbery. Det er den 50-årige mand, der har optaget videoen, hvor det kan ses, at Ahmaud Arbery bliver skudt. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: REUTERS/Dustin Chambers
Endnu en mand er blevet anholdt i sagen om drabet på Ahmaud Arbery. Det er den 50-årige mand, der har optaget videoen, hvor det kan ses, at Ahmaud Arbery bliver skudt. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: REUTERS/Dustin Chambers
Udgivet Opdateret

En tredje mand er blevet anholdt i en opsigtsvækkende drabssag fra den amerikanske delstat Georgia.

Det oplyser efterforskningsmyndighederne i Georgia.

Der er tale om en 50-årig mand, der filmede drabet.

Sigtet for drab

Sagen drejer sig om den 25-årige Ahmaud Arbery, der blev dræbt i februar, mens han var ude at løbe en tur.

To hvide mænd – en 64-årig pensioneret politibetjent og hans 34-årige søn – er allerede mistænkt i sagen. De blev anholdt over to måneder efter drabet.

Anholdelsen skete, to dage efter at en video var blevet offentliggjort. Videoen viser Arbery blive skudt nær sit hjem i byen Brunswick.

Personen, der har lagt videoen op, er den 50-årige mand, der torsdag blev anholdt i sagen. Han er blevet sigtet for drab.

Det viser videoen

Drabet har udløst demonstrationer i USA, og mange amerikanere har udtrykt vrede, efter at videoen blev lagt på nettet.

Optagelserne viser øjensynligt, at Arbery løber ned ad en gade, hvor han støder på den 64-årige Gregory McMichael og den 34-årige Travis McMichael. De to er bevæbnet med skydevåben og har blokeret gaden med en pickup.

Arbery og den ene af de to mænd begynder tilsyneladende at skændes og siden at slås. Det fremgår ikke præcis hvorfor.

Arbery bliver herefter dræbt af adskillige skud.

Sag kulegraves

I starten af maj anmodede delstaten Georgia USAs Justitsministerium om, at sagen skulle kulegraves.

Der blev anmodet om en føderal undersøgelse af drabet. Undersøgelsen har til formål at klarlægge politiets håndtering af drabssagen.

– Familien, lokalsamfundet og staten Georgia fortjener svar, og vi vil samarbejde med politiet på delstats- og føderalt niveau for at finde de svar, udtalte Justitsminister for Georgia Chris Carr i en erklæring.

Yderligere har en række spillere og trænere i NFL i et åbent brev til USAs justitsminister William Barr opfordret ministeren til at involvere sig i sagen.

Drabet af Ahmaud Arbery har ført en del demonstrationer med sig, efter videooptagelsen af drabet florerede på internettet.

Powered by Labrador CMS