Ny p-plads i Christiansfeld

Teknisk designer Jesper Scheuer-Hansen og landskabsarkitekt Thomas Thinghuus studerer den nye parkeringsplads’ græsarmering. Cellerne i de stærke plasticrammer bliver fyldt med muld, og til slut bliver der sået græs. Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Efter Christiansfeld er kommet på UNESCOs verdensarvsliste, er besøgstallet flerdoblet. En ny stor parkeringsplads på adressen Lindegade 53 C skal skaffe plads til de mange biler og turistbusser, som kommer til byen.

– Parkeringspladsen skal nok være klar til den 29. august, hvor vi forventer et stort rykind til den store folkefest for Christiansfelds optagelse på UNESCOs verdensarvsliste, lover teknisk designer Jesper Scheuer-Hansen, Kolding Kommune.

Den nye P-plads på den gamle cirkusplads ved Aldi får plads til 80 personbiler, heraf fire handicappladser, og 8-10 busser. På pladsen er der også en toiletbygning med to toiletter.

– Hvis der senere bliver behov for det, er der plads til, at vi kan udvide parkeringspladsen, forklarer Jesper Scheuer-Hansen.

Miljøvenlig belægning

Parkeringspladsen bliver etableret med græsarmering, som er en miljøvenlig løsning. Hvor en traditionel asfaltbelægning kræver kloakering, så siver regnvandet her direkte ned i undergrunden. Belægningen er samtidig en meget slidstærk løsning, som modvirker slidskader, vejhuller og ujævnheder.

– Det bliver en rigtig flot parkeringsplads. Vi sår græs i cellerne i de plasticrammer, som belægningen består af, og på pladsen bliver der også opsat gadelamper og etableret bede med træer, fortæller Jesper Scheuer-Hansen.

Fra den nye parkeringsplads er der cirka en halv kilometer ind til den historiske bykerne. Undervejs passerer man bl.a. det nye haveanlæg på Gl. Kongevej med bænke, vandpost og trådløst internet.

Ny skiltning

Samtidig med etableringen af den nye parkeringsplads ændres skiltningen i rundkørsel ved motorvejen og hovedvejen, så bilisterne guides uden om bymidten. I dag kører de fleste direkte ind i bymidten, og det er ikke hensigtsmæssigt med det kraftigt voksende besøgstal. I stedet skal bilisterne ledes hen til den nye parkeringsplads via en rute nord om byen ad Allervej og Arlavej.

Det bliver gratis og uden tidsbegrænsning at bruge den nye parkeringsplads.

Powered by Labrador CMS