Ny pris: Hæder til heltinder

Disse fire kvinder udgør dommerkomiteen for den nye Heltinde-pris. Foto: SØNDAG/Presse
Udgivet Opdateret

Nu kan kvinder, der har ydet en frivillig indsats i samfundet blive hædret med en ny heltinde-pris

Kvinder, der har ydet en frivillig indsats i samfundet – primært inden for det sociale og humanitære område, kan nu blive tildelt en Heltinde-pris. Det er Ugebladet SØNDAG, der har stiftet prisen.

Det sociale arbejde skal give enkeltpersoner eller grupper øget omsorg og velfærd samt løse nogle af tidens velfærds-problemer.

– Vi synes, at de mange, der yder en fantastisk vigtig indsats fortjener at blive hædret, og vi håber også, at vi gennem prisen kan inspirere andre til at påtage sig et stykke frivilligt arbejde, siger Stinne Bjerre, chefredaktør på SØNDAG.

Familier, venner og bekendte kan nominere en kvinde til prisen, hvorefter en dommerkomite vælger fem kandidater, som man kan stemme på efterfølgende.

Imponerende dommerkomite

Dommerkomiteen udgøres af fire kvinder, hvis hjerter banker for det humanitære og sociale arbejde. Mimi Jacobsen, Lisbeth Zornig og Hanne Reintoft har alle tre været med til at gøre en forskel.

I mere end 28 år var Hanne Reintoft brevkasseredaktør på det legendariske ”Hvad er min ret, og hvad er min pligt” på Danmarks Radio. Derudover var hun brevkasseredaktør på SØNDAG i mere end 25 år. I modsætning til Hanne Reintoft, der har trukket sig tilbage, så markerer både Lisbeth Zornig og Mimi Jakobsen sig stadig i den offentlige debat om socialområdet.

Ifølge Mimi Jakobsen er SØNDAGs Heltindepris vigtig, fordi den sætter fokus på social frivillighed i Danmark og det enorme stykke arbejde, der udføres på frivillig basis. Et emne, der ligger hele dommerkomiteen meget på sinde:

– Hvis ikke så mange mennesker engagerede sig i det frivillige arbejde, ville en stor del af velfærden i Danmark bortfalde og mange sociale problemer forblive uløste. SØNDAGs Heltindepris er vigtig i den sammenhæng, og det er derfor, at jeg har sagt ja til at at være en del af dommerkomiteen, fortæller hun.

SØNDAGs Heltinde-pris består af et kontantbeløb på 25.000 kroner, som tilfalder den organisation, som årets heltinde er tilknyttet. Derudover består prisen også af en special-designet guldring designet af smykkedesigneren Trine Starup, som tilfalder vinderen personligt.

Powered by Labrador CMS