Ny regel trådt i kraft: Det betyder den for bilister

En ny regel omkring bilhandel er trådt i kraft. Se her, hvad den betyder for dig.

Udgivet Opdateret

1. april trådte en ny regel i kraft, som gælder for bilhandel.

Bilforhandleren skal nu i bilruden skilte med prisen inklusiv levering.

Der må altså ikke tages et gebyr oven i prisen, der står i bilruden, skriver DR Østjylland.

Det vækker glæde hos FDM:

– Det er vi glade for i FDM. For os er det vigtigt, at den prisoplysning, forbrugeren får, også er den pris, de skal betale i sidste ende, siger Lennart Fogh, afdelingchef i FDM’s juridiske rådgivning, til DR Østjylland.

Afgørende oplysninger

Formålet er at gøre oplysningen tilgængelig for forbrugere, da det er en oplysning, der kan være afgørende for deres beslutning om et køb.

Nu er det blandt andet et krav, at det er den samlede salgspris, som skal oplyses i annoncer til forbrugerne. Kravet gælder for de fleste typer køretøjer, det vil sige personbiler, autocampere, varebiler (op til 2.000 kilo totalvægt), motorcykler, scootere med videre.

En anden ny regel er, at bilforhandleren skal opgive produktionsåret. Det vil gavne forbrugeren, hvis bilen har stået på lager i lang tid.

Produktionsår kan være svært at fremskaffe i praksis, da det ikke fremgår af officielle registre. Derfor skal der som minimum oplyses første registreringsår, hvis ikke det er muligt at finde frem til produktionsåret, skriver bilinfo.dk til forhandlere.

Ændringerne træder i følge bilinfo.dk først i kraft den 3. april på grund af, at 1. april faldt på en søndag – og i påsken.

Powered by Labrador CMS