Ny regn af bøder truer danske bilister: Vil du blive ramt?

I denne uge har politiet ekstra meget fokus på bilers fart.

Politiet kører landsdækkende hastighedskontrol i uge 44. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Er du bilist, og har du nu og da svært ved at holde hastigheden under det tilladte? Så bør du overveje at være ekstra opmærksom på din fart i hvert fald i de kommende dage. Der er nemlig hastighedskontrol i uge 44, i hele ugen – over hele landet. Her er politiet altså ekstra meget ude for at foretage hastighedskontroller på de danske veje.

Newsbreak.dk har allerede skrevet om den igangværende kampagne, Rådet for Sikker Trafik kører med. Den hedder “Sænk farten – før det er for sent”, og det er i forbindelse med netop denne kampagne, at politiet igen vil være at finde på de danske veje, på udkig efter fartsyndere.

Flertallet er trætte af farten

I en pressemeddelelse, udsendt af Rådet for Sikker Trafik, kan man læse, at høj fart er involveret i omkring halvdelen af de dødsulykker, der finder sted på danske veje. Og en ny undersøgelse viser faktisk, at 67% af adspurgte danskere mener, at der køres for stærkt, på vejene hvor de bor. Det er blandt andet i den forbindelse, at man fra politiets side øger indsatsen.

– Det kan godt være, at man som bilist mener, at man har styr på det og derfor sagtens kan køre lidt for stærkt. Men der er mange mennesker, der bliver generet af det og for eksempel ikke tør lade deres børn gå eller cykle til og fra skole på grund af bilernes fart. Derfor opfordrer vi kraftigt bilisterne til at sænke farten og vise hensyn, siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik, i pressemeddelelsen.

Kan du nå at bremse?

I forbindelse med kampagnen, og den igangværende hastighedskontrol i uge 44, har rådet også søsat en ny test. “Kan du nå at bremse?” kaldes testen, og tager du den, får du en idé om, hvor mange ekstra meter, du når at køre, bare du kører 10 kilometer hurtigere i timen end det tilladte.

– Man kan ikke ændre fysikkens love. Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning, hvis der for eksempel pludselig løber et barn ud foran bilen eller kommer en bil ud fra en sidevej, hvor bilisten ikke har set dig. Det er derfor vi med den aktuelle kampagne vil have flere til at lette foden fra speederen, siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik til pressemeddelelsen.

Powered by Labrador CMS