Ny strid mellem spillere og DBU: Truer med stævning

Spillerforeningen har varslet stævning af DBU for omkring tre millioner kroner for gamle sponsoraftaler.

DBU-direktør Claus Bretton-Meyer, der her siger farvel og tak til den tidligere landstræner Morten Olsen, undrer sig over millionkrav fra Spillerforeningen i sag om gamle sponsoraftaler. Foto: Claus Bech/Scanpix
Udgivet Opdateret

En millionkonflikt mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen kan ende i retten.

Således oplyser DBU, at Spillerforeningen har varslet en stævning for 2.975.000 plus renter, som ekstra betaling for sponsoraftaler i perioden fra 2004 til 2011, hvor Arla og Dong var sponsorer.

– Spillerforeningen kræver ekstra penge for sponsoraftaler med Dong og Arla, som blev indgået – og ophørte – længe før min tid. Vi mener ikke, at der kan blive tale om en ekstrabetaling af en sådan karakter, Det er en meget mærkelig situation, siger direktør i DBU, Claus Bretton-Meyer i en pressemeddelelse.

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, bekræfter over for Ritzau, at man har sendt et udkast til stævning, da man føler sig berettiget til et beløb i underkanten af tre millioner kroner.

– Vi har en diskussion om nogle udeståender fra den periode. Der er sendt masser af kommunikation og også et udkast til stævning, siger Mads Øland.

En streg i sandet

Det er mindre end tre måneder siden, at DBU tabte en voldgiftssag til Spillerforeningen og de danske landsholdsspillere. Ved den lejlighed blev DBU dømt til at skulle betale mere end tre millioner kroner.

– Jeg havde en opfattelse af, at vi fik trukket en streg i sandet med voldgiftssagen, siger Bretton-Meyer til Ritzau.

– Men Spillerforeningen mener ikke, at der har været fuld afregning til spillerpuljen. Det har vi gravet os ned i, og vi kan ikke genkende det. Det blev afregnet for mange år siden, uddyber DBU-direktøren.

Modarbejdet

For to uger siden meldte flere A-landsholdsspillere sig på banen med hård kritik af DBU. Williams Kvist og anfører Simon Kjær følte sig direkte modarbejdet af forbundet.

Kort efter langede Christian Eriksen ud efter DBU, da han mente, at der mangler professionalisme omkring behandling og kost på landsholdet.

Claus Bretton-Meyer vil ikke afvise, at der er et sammentræf.

– Det kan jeg ikke afvise. Vi drøfter lige nu med spillerne sagen om kost og behandling, hvilket vi har gjort længe.

– Derudover er vi midt i forhandlinger om aftaler med U21-landsholdet og kvindelandsholdet, og vi skal genforhandle med A-landsholdet næste år. Jeg skal ikke kunne sige, om der er et sammenfald i det, siger direktøren.

Han undrer sig over Spillerforeningens timing.

– Vi oplever forstyrrende elementer gentagne gange på tidspunkter, hvor vi ønsker fokus på det sportslige og de forestående vigtige landskampe, siger han.

Forholdet mellem spillere og forbund er således iskoldt.

– Jeg oplever, at vi har en god dialog og et godt forhold til spillerne. Derfor har jeg svært ved at se andet end, at det er Spillerforeningen, der har behov for at grave i gamle aftaler fra 20014 til 2011.

– Jeg kan ikke forestille mig, at spillerne har det fokus. Men det er blot min antagelse, siger Claus Bretton-Meyer.

DBU-direktørens slåskampe med spillerne

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen er uenige om, hvorvidt spillerne på landsholdet i perioden 2004-2011 har penge til gode for sponsoraftaler. Sagen kan ende i retten, bekræfter begge parter.

Sagen er blot en af flere kedelige sager, som DBU’s administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer, har haft på sit bord siden ansættelsen 1. marts 2014.

Her er et udpluk:

* November 2014:

Claus Bretton-Meyer siger i et interview med Politiken, at ingen er fredet. Det inkluderer også daværende landstræner Morten Olsen, og der opstår en debat om Olsens fremtid.

* Februar 2015:

DBU inviterer ikke landstræner Morten Olsen til Dansk Fodbold Award. Ifølge DBU er der sket en administrativ fejl.

* Marts 2015:

DBU og Spillerforeningen præsenterer efter et langstrakt forhandlingsbeløb med mange knaster en ny landsholdsaftale. Den sparer DBU for tre millioner kroner. Det viser sig senere, at DBU taber et tilsvarende beløb i en voldgiftssag.

* Juni 2015:

Landsholdsanfører Daniel Agger holder en tale efter Danmarks 2-0-sejr over Serbien. Han langer kraftigt ud efter både Claus Bretton-Meyer og DBU-formand Jesper Møller. Kritikken går på DBU’s behandling af landstræner Morten Olsen.

* November 2016:

DBU taber en voldgiftssag og skal betale cirka tre millioner til Spillerforeningen. Sagen opstår som følge af den landsholdsaftale, der blev indgået mellem parterne i marts 2015. Idrættens Højeste Appelinstans under Danmarks Idrætsforbund (DIF) træder til for at få tvisten afgjort.

* Januar 2017:

Anfører Simon Kjær og William Kvist beskylder dele af bestyrelsestoppen i DBU for at modarbejde landsholdet i bestræbelserne på at nå VM-slutrunden i Rusland. I forlængelse af kritikken langer Christian Eriksen ud efter DBU for dårlig kost og behandlingsmuligheder i forbindelse med landsholdssamlinger.

* Februar 2017:

DBU og Spillerforeningen er uenige om et beløb på 2.975.000 kroner plus renter, som Spillerforeningen mener, at DBU skylder spillerne som en del af sponsoraftaler med Dong og Arla i perioden 2004-2011. En ny tur i retssystemet truer.

Kilder: Ritzau og Ekstra Bladet

DBU’s direktør orienterede i fredags bestyrelsen om den varslede stævning. Bestyrelsen har taget orienteringen til efterretning.

Powered by Labrador CMS