Nye danske smittetal

SSI har netop offentliggjort søndagens smittetal

Søndagens smittetal er netop blevet offentliggjort
Søndagens smittetal er netop blevet offentliggjort
Udgivet Opdateret

Der er det seneste døgn registreret 434 nye smittetilfælde med coronavirus, oplyser Statens Serum Institut i sin daglige opgørelse.

Smittetallet følger tendensen fra de seneste uger, hvor smittetallet har været lavt sammenlignet med flere perioder i august, hvor tallet var over 1000 flere dage.

Et tal stiger

Søndagens smittetal er det næstlaveste i landet siden 5. juli, hvor 337 blev konstateret smittet. Lørdag blev det laveste antal siden 5. juli registreret, da 386 blev konstateret smittet.

Antallet af indlagte stiger søndag med én til 125. Der er ingen nye dødsfald.

Smittetallet er fundet på baggrund af 45.225 PCR-test, og dermed er positivprocenten på 0,96.

Opdateres...

Sådan virker en vaccine

Vores immunsystem er konstant på vagt overfor skadelige bakterier og virusser. Millioner af hvide blodceller holder hver især øje med specifikke infektioner.

Når en immuncelle møder sit mål, formerer den sig og sender en masse proteiner, kaldet antistoffer afsted for at rydde op. Når infektionen er bekæmpet, bliver såkaldte “huske-celler” tilbage i kroppen, som er klar til at forberede et hurtigt angreb, hvis bakterierne vender tilbage igen.

Det er sådan vi udvikler immunitet. Og det er derfor vi ikke bliver smittet af den samme virus flere gange.

Men selvom vores krop er super effektiv, så kan nogle superfarlige bakterier få ram på os, før vores immunsystem har haft tid til at gøre tropperne klar til kamp. Det gælder især for små børn, fordi deres immunsystemer endnu ikke er færdiguddannde.

Derfor er det heldigt, at vi har vacciner, der lavet af små eller svage udgaver af virusser eller bakterier. De lader vores immunsystem se, hvordan fjenden ser ud og danne de vigtige huske-celler. Når vi så møder den farlige udgave kan immunforsvaret genkende sygdommen med det samme og bekæmpe den, inden den når at få fodfæste.

Kilde: Videnskab.dk

Powered by Labrador CMS