Nye millioner til folkeskolen

Regeringen har indgået en aftale med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet om fordeling af 275 millioner kroner ekstra til folkeskolen i 2020.

Pengene bliver fordelt direkte til kommunerne uden de først skal søge om dem for at de hurtigere kommer ud at arbejde. Arkivfoto: Anne Bæk/Scanpix 2017)
Udgivet Opdateret

Regeringen har sammen med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet besluttet at sende 275 millioner kroner ekstra ud i landets folkeskoler allerede i 2020.

For at pengene hurtigt kan komme ud og gøre gavn i folkeskolen, bliver kommunerne tildelt dem direkte og uden en forudgående ansøgning.

Det skriver Børne- og Undervisningsminbisteriet i en pressemeddelelse.

Pengene bliver fordelt efter elevtal i folkeskolen, og tilskuddet skal komme oven i kommunernes vedtagne budgetter på folkeskoleområdet for 2020.

De 275 millioner stiger til 807 millioner kroner i 2023.

– Med den her aftale tager vi de første vigtige skridt til at sikre flere lærere i folkeskolen, og at folkeskolen får de nødvendige rammer og ressourcer. Folkeskolens betydning for samfundet kan ikke overvurderes, og derfor er jeg glad for, at regeringen og regeringens støttepartier har taget ansvar for at gå sammen om at investere i flere lærere til folkeskolen, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Ekstra milliard

– Nu er der en milliard kroner på vej ud i folkeskolen over de næste år. Det er til flere læreres løn og pensionsudgifter. Det er ikke for at lappe huller. Det er for at sikre et tiltrængt løft af folkeskolen. Det er for at øge den kvalificerede lærerstab i vores fælles folkeskole og dermed øge kvaliteten i skolernes arbejde sammen med elever i alle aldre. Det perspektiv skal vi i fællesskab holde fast i, siger Marianne Jelved, skoleordfører for Radikale Venstre.

De midler, der nu bliver udmøntet, blev afsat på finansloven for 2020.

Powered by Labrador CMS