Nyt “stenkast” fra motorvejsbro: Lastbil får smadret soltaget

Endnu et tilfælde af kast af genstand fra motorvejsbro - denne gang gik det udover en lastbilchauffør.

En lastbilchauffør fra Silkeborg fik smadret en genstand ned oven i sin lastbil fra broen over Sindingvej mellem Herning og Sunds. Foto: Google Maps.
Udgivet Opdateret

En lastbilchauffør fra Silkeborg fik sig torsdag noget af en forskrækkelse; på Sindingvej mellem Herning og Sunds blev hans lastbil nemlig pludselig ramt af en genstand i det, han kører under en motorvejsbro.

Det er ikke lykkedes Newsbreak.dk at få en kommentar fra lokalpolitiet i Herning, men Politikommissær ved lokalstationen i Herning, Henning Præstegaard, bekræfter hændelsen over for Ritzau.

– Genstanden rammer taget af lastbilen. Vi har ikke fundet en sten, så vi ved ikke præcis, hvad der blev kastet ned. Han har et soltag, som bliver knust, så et eller andet er faldet ned på den, siger han.

Genstanden ramte lastbilen omkring klokken 09.50. Lastbilchaufføren mener at have set en sortklædt person på en knallert køre væk fra broen.

Derfor har politiet ledt efter en mørkklædt knallertfører, ligesom de gerne hører fra vidner, som har set en knallert omkring stedet.

Politiet i Herning vil ikke vurdere, om der kan være tale om drengestreger.

‘Jeg forstår det ikke’

Herning Folkeblad har talt med vognmanden Henrik Madsen, som arbejder som flyttemand. Han fortæller, at han med det samme bremsede, da han blev ramt.

– Glas-soltaget splintredes, og nogle af stykkerne røg ned mellem sæderne, forklarer Henrik Madsen til Herning Folkeblad.

Vognmanden bremsede med det samme og holdt ind i nødsporet 50-100 meter fra broen, men da var den formodede gerningsmand væk.

– Jeg forstår slet ikke de mennesker, der gør sådan noget. Jeg tror ikke, de ved, hvad de laver, forklarer den 59-årige vognmand til avisen.

Han har kørt lastbil, siden han var 23 år, men han har ikke tidligere oplevet noget lignende.

– Jeg tror, at det er en form for drengestreger. Måske skal de bevise noget over for hinanden, siger Henrik Madsen.

Flere tilfælde på kort tid

De seneste uger har været præget af flere episoder, hvor sten er blevet kastet fra motorvejsbroer forskellige steder i landet.

Det mest alvorlige tilfælde var 21. august, hvor en 33-årig tysk mor omkom, da blandt andet en 30 og 9,5 kilo tung betonflise blev kastet ned fra motorvejsbroen ved Langesøvej på Fyn.

Hendes 36-årige mand kom alvorligt til skade, mens deres femårige søn er uskadt.

 

Powered by Labrador CMS