Nyt 'Støjberg'-parti

Danmarksdemokraterne er godkendt som partinavn af valgnævnet og kan dermed samle vælgererklæringer

Udgivet Opdateret

Den tidligere udlændingeminister Inger Støjberg ser ud til at have stiftet et nyt parti, og dermed være klar til at stille op til folketingsvalget, som skal finde sted inden for et år.

Partiet "Danmarksdemokraterne" er blevet godkendt af Valgnævnet efter et møde tirsdag.

Dermed kan partiet, hvis fulde navn er "Danmarksdemokraterne - Inger Støjberg", begynde at samle vælgererklæringer.

Støjberg har tidligere afvist at kommentere sagen, men har over for Ritzau kaldt det "et meget godt navn".

Inger Støjberg udtaler sig til pressen på Folkemødet i Allinge på Bornholm, fredag den 17. juni 2022. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Inger Støjberg udtaler sig til pressen på Folkemødet i Allinge på Bornholm, fredag den 17. juni 2022. (Foto: /Ritzau Scanpix)Ida Marie Odgaard

Det er ikke Inger Støjberg, som selv har søgt om tilladelse til at opstille under navnet, men en anden. Vedkommende har oprettet en forening af samme navn og købt et domænenavn til partinavnet.

Deadline

Ritzau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra vedkommende og forsøger at få en kommentar fra den tidligere Venstre-minister.

Tirsdag var en form for deadline for Inger Støjberg, hvis hun ønsker at starte et nyt parti og samtidig være klar til et efterårsvalg.

På Folkemødet forholdt Støjberg sig til det.

- Det er klart, at det kan ikke vente år og dage, hvis jeg går i gang med noget nyt. Det er klart nok. Der kommer et valg på et eller andet tidspunkt.

- Den 21. juni er det præcis et halvt år siden, at jeg blev smidt ud af Folketinget, og så har jeg i hvert fald haft et halvt år til at vurdere situationen, sagde hun.

60 dages fængsel

I december sidste år blev Støjberg idømt 60 dages ubetinget fængsel i Rigsretten i en sag om ulovlig adskillelse af asylpar. Otte dage senere blev hun erklæret uværdig til at sidde i Folketinget.

Hun forlod tidligere på året Venstre, som stemte for at sende hende for den blot anden rigsret på hundrede år.

Støjberg har flere gange gjort det klart, at hun ikke er "færdig med dansk politik".

Det næste møde i valgnævnet er først 31. august.

Oprindeligt var der to partier med Støjbergs navn, som søgte opstilling. Men det andet frafaldt sin ansøgning, idet "Danmarksdemokraterne" blev godkendt.

Powered by Labrador CMS