Nyt tiltag mod identitetstyve

Foto: Colourbox/free
Udgivet Opdateret

Alm. Brand tilbyder som det første forsikringsselskab i landet tilbyde sine mere end 210.000 kunder med en indboforsikring, at få spærret deres kreditkort ét sted. Endnu et tiltag mod identitetstyveri.

Dobbelt så mange danskere bliver i dag ofre for identitetstyveri end for bare tre år siden.

I de fleste sager indgår der misbrug af betalingskort og bankoplysninger. Alm. Brand opretter som det første forsikringsselskab i Danmark en kortspærretjeneste, hvor kunder med en Indboforsikring kan spærre betalingskort, benzinkort, mobilabonnement og mobiltelefonen.

Kunderne vælger selv, hvilke kort der skal være med i løsningen og kan spærre det hele med et enkelt opkald.

– Ligesom vi var det første forsikringsselskab, der lancerede Id-sikring, er vi nu også det første forsikringsselskab, som indfører Kortspær. I de fleste af de sager, vi ser, der handler om identitetstyveri, er der også misbrug af betalingskort og bankoplysninger, siger Pia Holm Steffensen, privatdirektør i Alm. Brand.

I dag har danskerne ofte tilknyttet en spærretjeneste til hvert kort. Det vil sige at det kræver flere opkald og længere tid, før alle kort er spærret, hvis man f.eks. har mistet sin pung eller taske. Med Kortspær-funktionen giver Alm. Brands sine kunder mulighed for at spærre deres kort og mobiltelefon ét sted. Dermed bliver det nemmere og hurtigere at forhindre identitetstyveri og kortsvindel, hvis pungen eller tasken er væk.

– Når der har været tale om tyveri af kort, har Id-sikring ikke kunne hjælpe kunden helt til dørs. For at kunne tage bedst mulig hånd om kunden, udvider vi Id-sikring med Kortspær. Dermed skal kunden ikke længere bekymre sig om, hvorvidt der er tale om kortsvindel eller identitetstyveri – vi hjælper nemlig med det hele, siger Pia Holm Steffensen.

Med den nye Kortspær tjeneste kan kunderne også registrere deres sygesikringskort og pas. Det gør det nemlig meget nemmere for kunden at have alle oplysninger registreret ét sted, når det skal meldes til politiet. Det er dog kun muligt for Id-sikring at spærre eksempelvis betalingskort.

Powered by Labrador CMS