Ødegaard solgt i København

Foto: Asger Ladefoged/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Martin Ødegaard, 16 år, norsk A-landsholdsspiller og nu – så godt som holdkammerat med Cristiano Ronaldo i Real Madrid.

Strømsgodsets direktør, Erik Espeseth, og sportschef, Jostein Flo, kunne i går klokken 11.45 boarde SAS-flyet SK1458 fra Kastrup Lufthavn mod Oslo med et stille smil.

Faktisk kunne det godt have været noget større. Vel vidende, at de kort forinden havde forhandlet norsk fodboldhistories mest spektakulære transfer på plads.

»Vi siger noget, når alt er klaret«, lød det nølende fra Jostein Flo, der kun modvilligt ville bekræfte, at han og Erik Espeseth har forhandlet med Real Madrid.

»Vi er i dialog, ja.«, fortalte han, inden han sammen med Erik Espeseth satte kurs nordpå.

BT kan dog i samarbejde med norske medier afsløre, at betingelserne omkring Martin Ødegaards skifte er faldet på plads. Med den danske hovedstad som rammen om det hele, fordi parterne der ville mødes på neutral grund på et lettilgængeligt sted og – troede de uden at vække nogen særlig opsigt.

Intense forhandlinger

Forud for afrejsen mod Olso Gardermoen var gået et intenst døgn med forhandlinger i fornemme rammer på det fashionable Hotel d’Angleterre på Kgs. Nytorv i København. Med det ene formål at få lukket en handel med Real Madrid om fodboldeuropas mest ombejlede stortalent. Missionen lykkedes. Cirka klokken 9.30 i morges tjekkede d’herrer Espeseth og Flo ud fra Hotel d’Angleterre.

Mandag aften nåede klubberne til enighed om en handel, der ifølge norske medier indbringer Strømsgodset (som i øvrigt trænes af danske David Nielsen) 30 millioner norske kroner, svarende til 25,35 mio. kr. Summen kan dog stige til omkring 60 millioner norske kroner (50,7 mio. kr.), hvis Ødegaard præsterer for Real Madrid. Ifølge norske medier præsenteres Martin Ødegaard i Madrid i morgen på en tre et halvt-årig kontrakt.

Martin Ødegaard er på rekordtid blevet et fænomen i europæisk fodbold. Siden debuten for Strømsgodset i den norske Tippeliga 14. april 2014 har han været genstand for en hæsblæsende jagt med giganter som Manchester United, FC Barcelona, Bayern München og Real Madrid for bare at nævne et lille udpluk af bejlerne.

I kamp med Barcelona

BT erfarer, at Real Madrids evige rivaler FC Barcelona helt frem til 11. time var inde i billedet, og som den sidste udfordrer til den spanske hovedstadsklub først sent søndag trak sig fra duellen om 16-årige Martin Ødegaard, da teenagerens lejr endegyldigt besluttede sig for Real Madrid.

At Real Madrid satte alle kræfter ind for at hente den norske guldfugl understreges af den spanske delegation i København. Ifølge BTs oplysninger var det således selveste José Angel Sanchez, Real Madrids direktør, der mødte op på Hotel d’Angleterre og forhandlede de sidste detaljer på plads. En mand, som populært kaldes den magtfulde Real Madrid-præsident Florentino Perez’ højre hånd. Kapringen af Martin Ødegaard var ikke bare et punktum på en spekatulær transfersaga vedrørende Europas nye vidunderbarn. Det var samtidig et ’kongeligt statement af Real Madrid rettet mod de øvrige europæiske giganter, der forsøgte at gøre Ødegaard til deres mand.

Når Real Madrid beslutter sig for noget, får man det til at ske. Spørg bare Thomas Gravesen.

Powered by Labrador CMS