Officielt: Thorning indstillet til toppost i FN

TV2 erfarer, at den tidligere S-formand er regeringens kandidat til den internationale toppost. Foto: Keld Navntoft/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Forhenværende statsminister og tidligere formand for Socialdemokraterne Helle Thorning-Schmidt (S) er officielt blevet indstillet som Danmarks kandidat til posten som ny flygtningehøjkommissær i FN. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtaler, at den danske regering indstiller Helle Thorning-Schmidt som ny flygtningehøjkommissær grundet hendes store politiske ledererfaring og internationale profil.

»Den danske regering har valgt at indstille Helle Thorning-Schmidt som kandidat til posten som FNs flygtningehøjkommissariat (UNHCR). Den nuværende højkommissær, Antonio Guterres, har gjort en formidabel indsats. Der er brug for, at UNHCR engagerer sig fuldt og helt i de mange flygtningesituationer, som er forårsaget af globale konflikter. Den hjælp, som UNHCR yder i nærområderne, er helt afgørende for at håndtere flygtningekrisen,« siger statsminister Lars Løkke Rasmussen i pressemeddelelsen.

FNs generalsekretær har annonceret stillingen som FNs nye flygtningehøjkommissær til besættelse i løbet af efteråret og med forventet tiltrædelse 1. januar 2016.

BNB

Powered by Labrador CMS