OL-guldvinder pludselig død

Marieke Vervoort har fået et stort ønske opfyldt. Hun døde tirsdag aften ved hjælp af aktiv dødshjælp.

Udgivet Opdateret

I Belgien har aktiv dødshjælp været lovligt siden maj 2002. Lægerne kan udføre hjælpen, selv om patienten ikke er umiddelbart døende, men det forudsætter dog, ifølge Det Etiske Råd, at den, der ønsker at komme herfra på denne måde, lider under “konstant og ubærlig fysisk eller psykisk lidelse”.

Den mulighed har Marieke Vervoort benyttet sig af. Hun led af uhelbredelig lammelse og en smertefuld muskelsygdom. Hun fik den ønskede hjælp og døde tirsdag aften den 22. oktober. Hun blev 40 år.

Det skriver flere internationale medier. Heriblandt The Guardian.

Artiklen fortsætter under videoen

Marieke Vervoort var, mens hun stadig kunne, en aktiv idrætsudøver med tre VM-titler i kørestolssprint på cv´et. Hun deltog også ved de paraolympiske leje i London 2012, hvor det blev til en guldmedalje, og igen i 2016 i Rio de Janeiro hvor hun hentede to medaljer.

Allerede under lejene i Rio de Janeiro beskrev Marieke Vervoort i et interview med mediet, hvordan det er at leve et liv i konstante smerter. Hun fortalte om et liv i smertehelvede og om kun at sove 10 minutter nogle nætter. Desuden, at det var sporten, der holdt hende i live.

Året efter gjorde hun det ved flere lejligheder klart, at hun følte, livet lakkede mod enden.

“Jeg vil ikke lide mere. Det er svært lige nu. Jeg bliver mere og mere deprimeret. Jeg har aldrig haft sådanne følelser før. Jeg græder meget”, sagde hun i et stort interview med Daily Telegraph.

Nu har hun så efter eget ønske endelig fået fred.

Powered by Labrador CMS