Omar El-Hussein hyldes som martyr i Jordan

Foto: Scanpix/politi.
Udgivet Opdateret

Martyr, helt og modig.

Med de tre ord beskriver fire forhenværende skolekammerater i Jordan den nu afdøde Omar Abdel Hamid El-Hussein, der med al sandsynlighed stod bag weekendens terrorangreb i København, hvor to mennesker mistede livet.

Det skriver Jyllands-Posten, der har talt med de jordanske venner, som beskriver El-Husseins handlinger som »retfærdige«.

De siger blandt andet til avisen, at Omar Abdel Hamid El-Hussein ikke er terrorist i deres øjne, og at »det er helligt at tage jødisk blod.«

Ifølge en af vennerne blev Omar Abdel Hamid El-Hussein mere religiøs, da han i 2013 tilbragte to en halv måned i Jordan.

»Før gik Omar ikke så meget op i religion, men han blev påvirket af mig, fordi jeg bad. Når jeg gik i moskéen, gik han med,« siger Ahmad Alhilwanis, der har tydelige støtteerklæringer til terrororganisationen Islamisk Stat (IS) på sin Facebook-profil, til Jyllands-Posten.

Terrorforsker fra Forsvarshøjskolen i Stockholm Magnus Ranstorp kalder oplysningerne interessante, og han håber, at politiet vil efterforske det jordanske spor.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, ønsker ikke at kommentere Jyllands-Postens oplysninger om Omar Abdel Hamid El-Hussein.

Powered by Labrador CMS