Omstridt taxa-tjeneste lover 50.000 jobs

Taxa-tjenesten Uber lover, at den vil skabe 50.000 jobs i Europa. Pressefoto
Udgivet Opdateret

Ubers topchef mener, at tjenesten kan give arbejde til 50.000 chauffører i Europa

Den omstridte, amerikanske, private taxitjeneste Uber erkender nu behovet for at samarbejde med de europæiske myndigheder om at få klare regler på plads, men samtidig lover Ubers topchef at skabe 50.000 nye jobs i år i Europa.

Topchef Travis Kalanick talte søndag på konferencen Digital Life Design i München i Sydtyskland, hvor han ifølge den amerikanske finansavis Wall Street Journal slog fast, at han ønsker »at skabe et nyt partnerskab med byerne i EU« og derfor selv ville bruge mere tid i Europa, hvor han håber at få en flåde på 400.000 private biler ud på vejene, så man kan bruge Ubers smartphoneprogram til at bestille dem gennem.

»Vi ønsker at gøre 2015 til året, hvor vi etablerer et nyt partnerskab med Europa,« sagde Uber-chefen ifølge den britiske finansavis Financial Times.

Lover masser af nye jobs

Tidligere har Travis Kalanick haft knubbede ord om europæisk lovgivning, men han oplevede på tæt hold, hvordan myndighederne i en række europæiske lande slog til med hård hånd, da Uber lancerede sin tjeneste i slutningen af 2014, bl.a. i Danmark. Uber havde nemlig ikke fået tilladelse til befordring af passagerer, og også spørgsmålet om, hvordan passagerer var forsikret i tilfælde af uheld, var i søgelyset.

I Belgien, Frankrig, Tyskland, Holland og Spanien er Uber blevet standset, fordi man overtræder gældende regler for taxikørsel.

»Vi kan henvende os til enhver borgmester i enhver by og sige, at hvis vi kan finde en måde at etablere partnerskaber på, vil vi kunne love 10.000 jobs på fire år. Mange unge og arbejdsløse kan på den måde begynde på denne platform og tjene til føden,« sagde Travis Kalanick og fremhævede, at Uber i London i 2014 fragtede en million passagerer rundt og skabte 7.800 jobs, mens man i Paris fik 500.000 ture og skabte 3.500 jobs.

Sag om voldtægt i Indien

Samtidig har der dog været stærk kritik af, at Uber ikke fører kontrol med deres chauffører. Uber lovede i sidste uge at indføre en sådan kontrol i Indien, hvor en Uber-chauffør står anklaget for voldtægt.

Det er lykkedes for Uber at få omstødt et forbud, som Tyskland indførte i september, men samtidig forbød Spanien i december Uber.

Uber har for nylig rejst ny kapital og værdisættes nu til 40 milliarder dollars eller 257 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS