Opdater din telefon: Hacker har afgørende adgang

En sikkerhedsbrist viser nu, at hackere har kunnet få adgang til en populær app - her har de kunnet bruge både kamera og mikrofon, samt foretage opkald.

Danskere bruger smartphones i massevis. Men nu viser det sig, at hackere har fået adgang til din telefon gennem en populær app. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Der har været endnu en sikkerhedsbrist, som har efterladt smartphone-brugere verden over i ren og skær panik. Nærmere bestemt drejer det sig om iPhone-ejere, der omgående bør opdatere deres telefon, skriver britiske The Sun.

Det viser sig nemlig, at hackere har haft adgang til en yderst populær app, der giver adgang til dit kamera og mikrofon. Det drejer sig om appen FaceTime, hvor man kan lave videoopkald mellem bekendte.

I de officielle opdateringer fremgår det, at modellerne fra iPhone 5s og frem kan være påvirket, mens iPad Air og alle iPads herefter også kan være påvirket. Derudover skulle sjettegeneration af iPod Touch være ramt.

I rettelsen står der direkte, at det har været muligt for hackere at få adgang til FaceTime. Men ligeledes fremgår det af opdatering, at problemet nu skulle være rettet.

Derfor er det også yderst vigtigt, at Apple-brugere sikre sig, at de opdaterer deres iPhones, iPads og iPods. Det er endnu uvist, hvor mange hackere har haft adgang til FaceTime-appen.

Powered by Labrador CMS