Opera for fulde huse: Må lave ekstraforestillinger

Kult-operaen er sås tort et hit, at Det Kongelige Teater nu laver to ekstra forestillinger. Foto: Thomas Petri
Udgivet Opdateret

Det Kongelige Teater er blevet overrendt med henvendelser fra gæster, der ville se kult-operaen “Sol går op, sol går ned”. Derfor får operaen nu lov til at spille to ekstraforestillinger

Det Kongelige Teater sætter nu to ekstra forestillinger op af Pelle Gudmundsen-Holmgreens opera “Sol går op, sol går ned” – der tegner til at blive årets kulthit på Det Kongelige Teater.
Den uortodokse operaforestilling, som spiller på Operaens lille scene, Takkelloftet, er blevet overvældende modtaget af både anmeldere og publikum – og var udsolgt allerede få dage efter premieren den 23/1.

Rygterne om den helt særlige scenekunstoplevelse er løbet stærkt, og teatret har modtaget en strøm af henvendelser fra gæster, som måtte gå forgæves, ligesom et samlet panel i DRs Kulturknuserne ligefrem opfordrede operachef Sven Müller til at overskride sit budget for at imødekomme interessen.

Nu er alle aftaler dog faldet på plads, og teaterchef Morten Hesseldahl siger:

– Det er først og fremmest glædeligt, at en eksperimenterende, ny dansk opera trækker fulde sale. Vi er glade for overhovedet at kunne præsentere en forestilling som “Sol går op, sol går ned”, men vi er også lidt stolte over, at det lykkedes at lave plads inden for budgettet til at sætte ekstra forestillinger op, når publikum i så høj grad har ønsket det.

De to ekstra forestillinger kommer til at ligge torsdag den 26. februar og søndag den 1. marts.

Powered by Labrador CMS