Optimisme: Volvo nyansætter 1300

Arkivfoto
Udgivet Opdateret

Arkivfoto
Arkivfoto

 

Det går fremad for den kinesiskejede svenske bilproducent Volvo i Göteborg, hvor der genindføres et natskifte.

Den svenske bilproducent Volvo genindfører treholdsskift på Torslanda-fabrikken i Göteborg og vil derfor nyansætte omkring 1300 medarbejdere, oplyser Sveriges Radio P4 Väst.

Det drejer sig først og fremmest om bilbyggere og montører, men også vedligeholdelsespersonale og kontoransatte vil komme i arbejde.

Det ny natskiftehold skal begynde med at producere i løbet af første kvartal næste år, oplyser Volvo i en pressemeddelelse.

Natskiftet har ikke eksisteret i Torslanda siden 2008 og begynder samtidig med, at produktionen af Volvos ny XC90-model indledes.

Efter nyansættelserne vil fabrikken have 4600 ansatte.

Volvos salgstal er steget i år, og ifølge prognosen vil den kinesisk ejede, svenske personbilfabrik sætte rekord i år med et salg på 470.000 køretøjer.

Den ny Volvo XC90 havde snigpremiere i Stockholm tidligere på efteråret, men blev for alvor præsenteret for branchen på bilmessen i Paris i begyndelsen af oktober. Modellen er den første egenudviklede, siden kinesiske Geely blev ejer af det svenske bilmærke i 2010.

Ifølge Volvos administrerende direktør, Håkan Samuelsson, sigter mærket efter at konkurrere med tyske Audi, BMW og Mercedes samt japanske Toyotas luksusmærke Lexus.

– Vi vil betragtes som et af de fem prestigemærker uden at give slip på det folkelige segment i Sverige. Det ser jeg ingen problemer med, hvis man ser på, hvordan Mercedes håndterer den situation i Tyskland, sagde Samuelsson i Paris.

/ritzau/TT

Powered by Labrador CMS