Øresundsbroen lukket i begge retninger

Onsdag aften er Øresundsbroen lukket i begge retninger frem til klokken 23 på grund af en stor beredskabsøvelse med 100 statister.

Onsdag aften er Øresundsbroen lukket for al biltrafik i tidsrummet 20-23. Det skyldes en beredskabsøvelse, som skal sikre kvaliteten af de høje sikkerhedskrav i forbindelse med broens mange trafikanter. Arkivfoto. Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Udgivet Opdateret

Onsdag aften er Øresundsbroen lukket for biltrafik i tidsrummet fra klokken 20-23 på grund af en beredskabsøvelse. Broen er spærret i begge retninger.

Som alternativ rute kan bilister benytte E47 og færgerne mellem Helsingør og Helsingborg.

Togene vil køre med et reduceret antal afgange i perioden, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Rejseplanen er opdateret med aktuelle afgange for togtrafikken, så Vejdirektoratet opfordrer alle rejsende til at holde sig orienteret der.

Sikre kvalitet

Formålet med at holde Øresundsbroen lukket og lave øvelsen er at sikre kvaliteten af det høje sikkerhedsniveau for de mange trafikanter, som hver dag krydser broen.

Beredskabet skal på grund af de mange trafikanter være i stand til at håndtere en ulykke på forbindelsen. Øvelsen træner derfor beredskabet i at koordinere samt sikre forbindelsens tilgængelighed og adgangsveje for køretøjer i tilfælde af en ulykke.

Øvelsen, der lukker Øresundsbroen vil ud over personale fra redningstjenester, myndigheder og Øresundsbro Konsortiet, omfatte cirka 100 statister.

20.000 biler hver dag

Sikkerhedskravene for broen er høje, og Øresundsbro Konsortiet, myndigheder og togoperatører arbejder kontinuerligt på at forbedre og udvikle beredskabs- og krisearbejdet.

Fakta om Øresundsbroen

Øresundsbroen skal være åben og tilgængelig døgnet rundt. Det kan dog være nødvendigt at lukke forbindelsen af hensyn til sikkerheden. Vind og vejr er blandt de hyppigste årsager til lukning, men det kan også være nødvendigt ved ulykker på motorvejen.

Hvert år rapporteres broens tilgængelighed i Årsrapporten. I hele 2014 var der lukket for biltrafik i sammenlagt fem timer. Det giver en tilgængelighed på 99,9 procent i 2014.

Kilde: Øresundsbroen.

Hver dag passerer op mod 20.000 biler og næsten 200 tog Øresundsbroen.

Powered by Labrador CMS